Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Έναρξη έργων αποκατάστασης τριών ναών στα κατεχόμενα

Η τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά ανακοίνωσε την έναρξη έργων σε τρία μνημεία αρχαιολογικής σημασίας στα κατεχόμενα. Τα έργα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο βδομάδες.

Στην ανακοίνωση του UNDP-PFF ( Πρόγραμμα Ανάπτυξης των ΗΕ –Συνεργασία για το Μέλλον) αναφέρεται ότι πρόκειται για την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη Φιλιά, την Εκκλησία της Παναγίας της Μελανδρύνας στην Καλογραία και την Εκκλησία της Παναγίας στο Τραχώνι.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν αρχίσει έργα σε τέμενος στη Δένεια ενώ τους ερχόμενους μήνες οι εργασίες θα επεκταθούν σε τέμενος στο Φασούρι και σε λουτρά στην Κάτω Πάφο.

Τα ΗΕ χαρακτηρίζουν την έναρξη των εργασιών αυτών, σημαντική στιγμή στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της τεχνικής επιτροπής για προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Όλα τα έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και εκτελούνται από το UNDP-PFF σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.

http://www.sigmalive.com/news/local/40439

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.