Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ποιες είναι οι Ειδικές Δυνάμεις SAS και SAT των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αφιέρωμα.

Η SAS είναι ενεργή από το 1963 και ειδικεύεται στην Αμφίβια επίθεση, στην αποναρκοθέτηση περιοχών όπου θα διενεργήσει επίθεση, στην καταστροφή εχθρικών πλοίων, επίσης η SAS εκτελεί αποστολές αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με απλά λόγια είναι μια μονάδα ελίτ!

Eδρεύει στην Σμύρνη, στην Ναυτική Bάση Foça. μια βάση που έχει κυρίως μονάδες Πεζοναυτών και ειδικές ομάδες αμφίβιων αποστολών. Στην Ναυτική βάση υπολογίζεται ότι υπάρχουν ενεργοί 4.500 Στρατιώτες και Στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η SAS είναι κατά κύριο λόγο αμυντική ομάδα που όμως μόνο αμυντική δεν είναι.
Η SAS  έλαβε μέρος στην εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.

O οπλισμός της SAS

Handguns
SIG P226
H&K Mark 23
P-2000

Submachine Guns
H&K MP5A3

Assault Rifles
Colt M4A1
HK 33
MPT-76

Machine Guns
FN Minimi
M60 machine gun

Sniper Rifles
SIG Sauer SSG 3000
Barrett M82A1
JNG-90

Rockets & Explosives
RPG7
M72 LAW
M203
M79
Στην φωτογραφία βλέπεται μέλος της SAS να εξουδετερώνει εκρηκτικά. Η SAS επιχείρησε και στην Βοσνία και στο Κόσοβο σε Ειρηνευτικές αποστολές.

Η SAS ειδικεύεται στην διείσδυση σε εχθρικά λιμάνια, με σκοπό την εξουδετέρωση πλοίων και υποδομών, έχει εκτελέσει κατά το παρελθόν δεκάδες τέτοια σενάρια χωρίς να έχουν γίνει γνωστά, αφού οι Τουρκικές Ε.Δ. δίνουν ελάχιστες πληροφορίες στην δημοσιότητα κατά πάγια πρακτική. με λίγα λόγια η μονάδα αυτή είναι κίνδυνος θάνατος για τα νησιά μας, αφού οι δυνατότητες της είναι πολύ μεγάλες.

Η SAS εχει λάβει μέρος μαζί με την SAT και σε επιχειρήσεις κατά Σομαλών πειρατών πρόσφατα. Μια μονάδα πολύπλευρη και εστιασμένη στις αμφίβιες επιχειρήσεις. Λόγω και της εξειδίκευσης στα εκρηκτικά, της έχει ζητηθεί κατά το παρελθόν η παρουσία της και σε πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις της Τουρκικής Αστυνομίας ή της Στρατοχωροφυλακής.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ΙΜΙΑ η SAS ΔΕΝ επιχείρησε ποτέ.. αλλά η μονάδα που έλαβε μέρος ήταν της SAT,

Η SAS κατά την εισβολή το 1974 στην Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις στην Κερύνεια, ανατολικά και δυτικά των ακτογραμμών της περιοχής. Συνέβαλε τα μέγιστα στην γρήγορη εξουδετέρωση των υποδομών άμυνας της περιοχής. 

Δεν έχει καμία σχέση με την Αγγλική SAS, και έχει εκπαιδευτεί και σε Αμερικανικά σχολεία, ειδικά κατά τις περιόδους 1960-70-80 αλλά και πρόσφατα.

H επόμενη φωτογραφία είναι από την πόλη Sirnak στην Νοτιοανατολική Τουρκία, μια πόλη που εδώ και 6 μήνες βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις συνεχιζόμενες μάχες του Τουρκικού Στρατού με ενόπλους Κούρδους μαχητές.
Οι εικονιζόμενοι είναι στελέχη της SAS.


Όπως αντιλαμβάνεστε η SAS είναι μια μπαρουτοκαπνισμένη μονάδα.. με πολύ μεγάλη εμπειρία στον σύγχρονο ανταρτοπόλεμο σε αστικό περιβάλλον! Κάτι που οι δικές μας μονάδες.. υστερούν.

H SAS σε άσκηση


Η SAT δεν έχει σχέση με την SAS και είναι περισσότερο επιθετικού χαρακτήρα μονάδα, αλλά ασκούνται και επιχειρούν μαζί.
Ανήκει και αυτή στις Μονάδες του Ναυτικού και βρίσκεται στην ίδια Ναυτική Βάση με την SAS.
H SAS έχει εκπαιδευτεί από τα βατράχια του Αμερικανικού Ναυτικού τους γνωστούς και ως U.S. Navy Seals, οι εκπαιδεύσεις μαζί τους είναι συχνές και έχει δοθεί και τεχνογνωσία στην Τουρκική SAT.

Στις 20 Ιουλίου του 1974 μαζί με την SAS, η SAΤ επιχείρησε στο Πέντε μίλι στην Κερύνεια, στις αποβατικές ενέργειες του Τουρκικού Στρατού κατά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.



Πέντε μίλι στην Κερύνεια της Κύπρου 1974.

Η SAT είναι τα βατράχια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι η επίλεκτη μονάδα που πάτησε στα ΙΜΙΑ... με το αποτέλεσμα να το γνωρίζουμε όλοι.. 3 νεκροί και στο τέλος no troops, no flag και ένα ωραιότατο ευχαριστούμε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής. Η απόλυτη και ποιο ταπεινωτική ήττα που έχουν δεχθεί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά με πολιτική παρέμβαση και όχι με ευθύνη της ηγεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών που εκείνη την νύχτα... αν έπιαναν σίδερο το έλιωναν απλά και μόνο ακουμπώντας το. 

Έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις ομηρίας σε καράβια στον Βόσπορο, έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις για εντοπισμό Ναρκωτικών σε πλοία, μεγάλη επιτυχία η κατάσχεση 11 τόνων Ηρωίνης.., το 2011 έλαβε μέρος σε επιχείρηση πάλι σε πλωτό μέσο με Κούρδο μαχητή να απειλεί να ανατιναχτεί, θέτοντας σε κίνδυνο 24 Τούρκους που είχε ως ομήρους.. όταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, η SAT πήρε τον έλεγχο της επιχείρησης και λίγες ώρες αργότερα έθεσε τέρμα στην ομηρεία σκοτώνοντας τον Κούρδο μαχητή και σώζοντας τους 24 ομήρους.

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε και εδώ για την ελίτ των Τουρκικών Ε.Δ.!

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ομάδας είναι οι ακόλουθες:
Αερομεταφερόμενη μονάδα
Σαμποτάζ σε εχθρικές εγκαταστάσεις ή δομές του εχθρού, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, υδροηλεκτρικά φράγματα και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που θα επιφέρουν σύγχυση στον πληθυσμό.
Διάσωση πιλότων που έχουν καταρριφθεί σε εχθρική ζώνη
Άμεση δράση κατά το πρώτο κύμα επιθέσεων
Επιχειρήσεις επιτήρησης εχθρικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή τους.
Αντιτρομοκρατία
Εκπαίδευση σε μάχη σώμα με σώμα(Close Quarter Combat)
Καταστάσεις ομηρίας

Η SAT έχει εμπλακεί και αυτή σε Βοσνία και Κόσοβο, αλλά είχε παρουσία και στην Αλβανία, όπου έχει κρατήσει στενούς δεσμούς με τις εκεί Δυνάμεις της Αλβανίας και κατά καιρούς έχουν διεξάγει μαζί ασκήσεις!

Από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους η SAT είχε ως αποστολή την διασφάλιση της άμυνας στο Λιμάνι της Αλβανίας αλλά και στο Αεροδρόμιο, αποστολή που την ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Η SAT έχει λάβει μέρος και στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τον Δεκ του 2009 στην Καμπούλ.

Σε άσκηση με τύπου ζόντιακ φουσκωτά. Από τα αγαπημένα των Τουρκικών Ε.Δ.


Ο οπλισμός της SAT

Handguns

SIG P226
Submachine Guns

H&K MP5A3
SigSauer MPXSD
Assault Rifles

Colt M4A1
MPT-76
Machine Guns

FN Minimi
M60 machine gun
Sniper Rifles

SIG Sauer SSG 3000
Barrett M82A1
Barrett M95
MKEK JNG-90
Rockets & Explosives

RPG7
M72 LAW
M203
M79


Βίντεο με μονάδες SAS-SAT.




Ποιο είναι το μειονέκτημα των Ελληνικών Δυνάμεων; η μη συμμετοχή μας με ενεργά τμήματα στις αποστολές ανά τον κόσμο.. οι Τούρκοι παντού έβαλαν στην πρώτη γραμμή μάχιμες μονάδες, εμείς στέλναμε πάντα μη μάχιμες μονάδες! Οι Τούρκοι έχουν επίσης ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το ανοικτό μέτωπο του Κουρδικού, όπου από κει μαθαίνουν καθημερινά να μάχονται πάνω σε καινούργιες τακτικές αλλά και καταστρώνουν νέες στρατηγικές αντιμετώπισης των υβριδικών απειλών των Κούρδων! Οι μονάδες τους είναι μάχιμες, με απώλειες, αλλά έχουν καθημερινή επαφή με το αντικείμενο και όχι ασκήσεις όπως είναι αναγκασμένες να διεξάγουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Φυσικά και όλα τα παραπάνω δεν τους κάνουν άτρωτους ή υπερήρωες, απλά περιγράφω κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που οι Ελληνικές Ε.Δ. ΔΕΝ έχουν.

Αυτές είναι οι Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας που ήθελαν να διεξάγουν αποβατική ενέργεια στην Νήσο Παναγιά ή Πασά όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, απέναντι από την Χίο!

Θα συνεχιστεί η Τουρκική προκλητικότητα; ΝΑΙ...
Μέχρι πότε; μέχρι να καταλάβουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ έδαφος!

Ο Ερντογάν έχει αποθρασυνθεί και το απέδειξε αυτό, με την καρατόμηση του Νταβούτγλου, η Τουρκία πλέον μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο εύκολος στόχος για να εκτονώνει τα νεύρα του ο Σουλτάνος.
Ξέρετε πόσο εύκολα ο καθοδηγούμενος Τουρκικός Τύπος από τον Ερντογάν, μπορεί να αλλάξει την κοινή γνώμη στην Τουρκία καινα προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού;
μα καταλαμβάνοντας έστω και ελάχιστα τετραγωνικά Ελληνικής γης... και τσουπ όλα θα αλλάξουν στην Τουρκία, θα ξεχαστούν οι μάχες με τους Κούρδους και οι τεράστιες απώλειες που έχουν, θα ξεχαστούν οι βομβιστικές επιθέσεις και το ποιο σημαντικό... θα σπάσει η Τουρκία το χαρτί του Τουρισμού για την χώρα μας!

Ο Ερντογάν θα συνεχίσει μέχρι τέλους... το θερμό επεισόδιο δεν θα αργήσει, την γλυτώσαμε προς στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.