Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (CIMIC) «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016» - 3η ΦΑΣΗ «ΕΡΕΥΝΑ-ΔΙΑΣΩΣΗ»


Ανακοινώνεται ότι η Πολυεθνική Άσκηση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (CIMIC) «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», συνεχίζεται αύριο, Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, με τη διεξαγωγή της 3ης Φάσης που αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ), εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας.


Οι Α/Ν Ασκήσεις Ε-Δ αποτελούν συνέχεια της διεξαγωγής των Φάσεων 1 και 2, της Άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», οι οποίες σχετίζονται με τη δοκιμή του Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» και των διαδικασιών υποδοχής αμάχων από περιοχή κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη Φάση αυτή θα πραγματοποιηθούν δυο μεγάλης κλίμακας Αεροναυτικές (Α/Ν) Ασκήσεις Ε-Δ (Ημερήσια και Νυχτερινή) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με σκοπό τη δοκιμή και εφαρμογή των προνοιών του Εθνικού Σχεδίου Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και μαζικής διάσωσης.
Το 1ο σενάριο αφορά επιβατηγό πλοίο που εγκαταλείπεται λόγω πυρκαγιάς και το 2ο αφορά επιβατηγό αεροσκάφος που προσθαλασσώνεται λόγω μηχανικής βλάβης. Θα γίνουν ρεαλιστικές επιχειρήσεις Ε-Δ για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών, αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC) στα πλησιέστερα Γενικά Νοσοκομεία ή άλλα πλοία στην περιοχή και άλλες συναφείς ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. 

Στις ασκήσεις Ε-Δ, θα συμμετάσχουν Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα καθώς και προσωπικό, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ιταλίας, του Ισραήλ καθώς και της Ουγγαρίας, υπό τον συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ Λάρνακας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα των χωρών που συμμετέχουν. 

Πέραν των 2 κύριων ασκήσεων Ε-Δ, σήμερα εκτελέστηκε άσκηση προσομοίωσης μαζικής μεταφοράς τραυματιών με αεροσκάφος της Ουγγρικής Πολεμικής Αεροπορίας από περιοχή κρίσης στη Μ. Ανατολή προς νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω νοσηλεία και επαναπατρισμό τους.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», οι ξένοι παρατηρητές από Ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες θα επιβιβαστούν στη Γαλλική Φρεγάτα “FORBIN” η οποία συμμετέχει στην άσκηση για να παρακολουθήσουν το Ημερήσιο Σενάριο Ε-Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.