Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τα δίνουν όλα στην Τουρκία.. και βίζα για να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στην Ε.Ε. Απίστευτη απόφαση..

Η Τουρκία παίρνει και τη κατάργηση της βίζας από την ΕΕ. Την Τετάρτη η Κομισιόν θα παρουσιάσει σχετική έκθεση . Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt , η Κομισιόν σκοπεύει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία για την εκπλήρωση των αναγκαίων όρων και θα καταθέσει τελικό πόρισμα στα μέσα Ιουνίου! Προφανώς για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν έχει καμία απολύτως σημασία η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο! Το γεγονός ότι παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου δεν έχει καμία σημασία για τους “προύχοντες” της ΕΕ . Για όλα αυτά ευθύνεται και η Αθήνα που δεν έχει “επικοινωνήσει” προς καμία κατεύθυνση τα ανήκουστα αίσχη που διαπράττει κάθε μέρα η ισλαμική Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt , οι Βρυξέλλες θα προτείνουν την κατάργηση της βίζας δίνοντας στην Άγκυρα διορία ενάμιση μήνα για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων, οι οποίες αφορούν από το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την έκδοση βιομετρικών διαβατηρίων.

Η Τουρκία είχε απειλήσει ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία με την Ε.Ε. για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν σε κατάργηση της βίας για τους πολίτες της. Ενδεχομένως η Άγκυρα να υποχωρήσει σε περίπτωση που δεν πληροί τα κριτήρια, ακριβώς επειδή θέλει σε πρώτη φάση να λάβει το πράσινο φως της Κομισιόν για κατάργηση της βίζας.



Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ
Δεν είναι τυχαίες οι προκλήσεις των Τούρκων το τελευταίο διάστημα.. όλα έχουν να κάνουν με τον λεγόμενο ζωτικό χώρο που επιδιώκει η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο αλλά και τις διευκολύνσεις που θέλουν οι Τούρκοι να έχουν σε ότι αφορά τις μετακινήσεις τους στην Ε.Ε.
Οι προκλήσεις φυσικά των Τούρκων δεν θα σταματήσουν αφού το βαθύτερο αίτιο όλων αυτών των γεγονότων που διαδραματίζοται στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει να κάνει με την οικονομική ασφυξία που θέλουν οι πιστωτές να μας επιβάλουν και τι καλύτερο από τον σκύλο που γαβγίζει εξ ανατολών. Το βαθύ χέρι των Αμερικανών θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.