Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη του Πούτιν στην Ελλάδα στις 27 – 28 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 27 – 28 Μαΐου 2016. 

Ο βοηθός του Προέδρου Γιούρι Ουσακόφ ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώνεται ακόμα.

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ελληνική Δημοκρατία ο Πούτιν θα συζητήσει με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την υλοποίηση των διμερών σχεδίων στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας. Δεν αποκλείεται στις διαπραγματεύσεις κορυφής να συζητηθούν σημαντικά θέματα επενδυτικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συνεργασία σε πολιτιστικά θέματα, στα πλαίσια του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις για τα σπουδαιότερα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών θα υπογραφούν ορισμένες διμερείς συμφωνίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ, το θέμα της οικονομικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την πλευρά της Ρωσίας δεν θα συζητηθεί σ’ αυτές τις συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.