Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο Σουλτάνος Ερντογάν τα θέλει όλα δικά του.. πετάει σαν λεμονόκουπα τον Νταβούτογλου, έκτακτο συνέδριο στις 22 Μαΐου από το AKP

Παραιτείται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε στην κεντρική επιτροπή του AKP, προσθέτοντας ότι στις 22 Μαΐου θα λάβει χώρα συνέδριο του ΑΚΡ για την εκλογή του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος.

H Τουρκία θα πορευθεί ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2019 με Πρωθυπουργό απόλυτα εξαρτώμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν. με σκοπό φυσικά να αλλάξει ομαλά το πολίτευμα της Τουρκίας σε Προεδρικό και όλες οι εξουσίες να υπάγονται στον Πρόεδρο της χώρας, όπως είναι και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Α.Νταβούτογλου διαφωνούσε με την αλλαγή του πολιτεύματος αλλά και την αφαίρεση του δικαιώματος του να επιλέγει αυτός τους τοπικούς ηγέτες του κόμματος ανά την επικράτεια της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν από την άλλη πλευρά ήθελε να τελειώνει το θέμα στην Νοτιοανατολική πλευρά με τους Κούρδους όπου οι μάχες συνεχίζονται για 6ο μήνα και οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί βαριές απώλειες. Θέμα υπάρχει και με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα κέντρα της Άγκυρας και της Πόλης όπου χρεώνεται ο Νταβούτογλου την αδυναμία των Μυστικών Υπηρεσίων να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις που κόστισαν την ζωή σε δεκάδες Τούρκους πολίτες αλλά και σε αρκετά μέλη των Ε.Δ.

Ο νέος Πρωθυπουργός θα είναι ουσιαστικά η αυλή του Σουλτάνου στην κυβέρνηση και θα φροντίσει για την ομαλή αλλαγή του πολιτεύματος στην Τουρκία, με σκοπό να καταστήσει τον Ερντογάν τον απόλυτο άρχοντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.