Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σαν σήμερα εκτελέστηκε στην Αθήνα ο δήμιος της Κρήτης Στρατηγός των ΝΑΖΙ Φρειδερίκος Γουλιέλμος Μύλλερ.


Σαν σήμερα το 1947, εκτελούνται μετά την καταδίκη τους ως εγκληματίες πολέμου, ο Στρατηγός των Γερμανών αλεξιπτωτιστών Μπρούνο Όσβαλντ Μπρόγιερ και ο Στρατηγός του πεζικού, Φρειδερίκος Γουλιέλμος Μύλλερ.

Ο Μύλλερ, επονομαζόταν ως ‘’δήμιος της Κρήτης’’ και ο τάφος του βρίσκεται στο Γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου Αττικής, ενώ τα οστά του Μπρόγιερ, μεταφέρθηκαν χρόνια μετά στην Κρήτη, και θάφτηκαν στο λόφο 107, με θέα το Μάλεμε, μαζί με τους άλλους Γερμανούς που έπεσαν στο νησί.

Η δίκη των δύο Στρατηγών, έγινε ενώπιον του Ειδικού Στρατοδικείου Εγκληματιών Πολέμου, που συνεδρίασε στην Αθήνα μεταξύ της 31ης Οκτωβρίου και της 9ης Δεκεμβρίου 1946. Η απόφαση του δικαστηρίου, επέβαλε την ποινή του θανάτου για καθένα από τους φόνους, την ποινή της ειρκτής των 10 ετών για κάθε μια από τις πράξεις της κλοπής, την ποινή της ειρκτής των 10 ετών για καθένα από τους «απλούς» εμπρησμούς, την ποινή του θανάτου για κάθε εμπρησμό «καθ' ον επήλθεν θάνατος» και την ποινή της ειρκτής των 15 ετών για κάθε αρπαγή, συγχώνευσε δε «εις την πρώτην των ποινών, ούσαν ανεπίδεκτον επιτάσεως, απάσας τας λοιπάς, ήτοι εις την ποινήν του θανάτου».

(Φωτογραφία: Ο Στρατηγός Μπρούνο Όσβαλντ Μπρόγιερ, στο μέσον, μαζί με άλλους αξιωματικούς των ναζί, το καλοκαίρι του 1944.)

[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο - http://ellinoistorin.gr/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.