Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ - Η ιστορική σημαία κυματίζει πάνω από την Κομοτηνή

Με την έπαρση της ιστορικής σημαίας, το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου, στο ηρώο της Κομοτηνής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 96η επέτειο της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό. 

Τέσσερις γυναίκες ενδεδυμένες με τις παραδοσιακές αστικές φορεσιές της Κομοτηνής, μετέφεραν από το δημαρχείο στο ηρώο την ιστορική σημαία και στη συνέχεια έγινε η έπαρση της από τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα. 

Ειδικότερα σήμερα το απόγευμα στις 7:00 στην πλατεία Βιζυηνού, μπροστά από το δημαρχείο Κομοτηνής θα λάβει χώρα η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης από τη μονή Βαθυρρύακος. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή δια των οδών Ορφέως και Βενιζέλου, η οποία θα καταλήξει στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου ο οποίος θα κηρύξει το θείο λόγο.

Το πρωί του Σαββάτου, 14 Μαΐου και από τις 7 το πρωί θα τελεστεί η ακολουθία του όρθρου και μετά η πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και συλλειτουργώντων των μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου και του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής. 

Στις 10:30 το πρωί θα αναπεμφθεί δοξολογική δέηση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ εντός του μητροπολιτικού ναού, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=102638






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.