Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Νέες πληροφορίες για τους Επαγγελματίες οπλίτες στην ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ. Μέχρι και 32 ετών οι υποψήφιοι!

Λευκωσία: Σχεδόν την ίδια διαδικασία που ακολουθείται κατά την κατάταξη της μεγάλης ΕΣΣΟ του καλοκαιριού θα μοιάζει η διαδικασία εκπαίδευσης των επαγγελματιών οπλιτών. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη ενημέρωση των υπηρεσιών της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας που θα έχουν εμπλοκή, και μετά την προκήρυξη των προσλήψεων η οποία θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές.

 Όσοι πληρούν τα προσόντα και επιλεχθούν ανάμεσα στις 3.000 που θα προσληφθούν, θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, όπως γίνεται με τους νεοσύλλεκτους και ακολούθως θα περάσουν από το βασικό στάδιο εκπαίδευσης. 

Το βασικό στάδιο εκπαίδευσης θα διαρκέσει τρεις βδομάδες και ακολούθως οι οπλίτες θα τοποθετηθούν σε μονάδες. Σημειώνεται ότι μετά την πρόσληψη των οπλιτών, στη διαδικασία τοποθέτησής τους θα ληφθεί υπόψη το όπλο–σώμα που υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία, προκειμένου να αξιοποιηθεί η πείρα που αποκόμισαν σε συγκεκριμένα καθήκοντα. Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Άμυνας οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Η απόφαση αυτή ελήφθη για σκοπούς διαφάνειας και γρήγορης, αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων των ενδιαφερομένων.

Oι υποψήφιοι επαγγελματίες οπλίτες πρέπει να είναι Κύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας, να είναι κάτω των 32 ετών, να έχουν συμπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, να έχουν κατάλληλο δείκτη μάζας σώματος, κάτι που θα διαπιστωθεί και σε υγειονομική εξέταση που θα κληθούν, και η κατηγορία της σωματικής τους ικανότητας να είναι Ι1 και Ι2. 

Υπενθυμίζεται ότι εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 3.000, τότε θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και στην Ελλάδα. 

Πέραν των 3.000 που θα προσληφθούν θα επιλεγούν ακόμη περίπου 400 ως επιλαχόντες, ώστε όταν εγκαταλείπει κάποιος να γίνεται αντικατάσταση από τον κατάλογο των επιλαχόντων.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού 

- See more at: http://www.philenews.com


Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Η εκπαίδευση των οπλιτών φυσικά πρέπει να γίνει αλλά καλό θα είναι να περάσουν και κάποια σχολεία ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην δεκαετία που θα είναι υπό τις εντολές της Εθνικής Φρουράς. Δεν αρκεί μόνο η βασική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.