Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Όλα έτοιμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο από Ελλάδα-Frontex-Τουρκία

Το αυτάκι των Ευρωπαίων δεν φαίνεται να ιδρώνει και η παραπαίουσα κυβέρνηση των Αθηνών ετοιμάζεται για την απόλυτη παράδοση. Στις Βρυξέλλες εδώ και κάποιες εβδομάδες η Κυπριακή πλευρά προσπαθούσε να πείσει τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους να μην προχωρήσει στο «ξεπάγωμα» πέντε τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως φαίνεται όμως η Ευρώπη θα ανοίξει τον δρόμο για συζήτηση με την Τουρκία αφού η απόφαση της Κομισιόν είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τα κεφάλαια που θα ανοίξουν είναι τα εξής: 15 (Ενέργεια), 23 (Απονομή Δικαιοσύνης και Θεμελιώδη Δικαιώματα), 24 (Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια), 26 (Παιδεία και Πολιτισμός) και 31 (Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια).

Η Ευρώπη φαίνεται να αγνοεί πλήρως τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της η Αθήνα και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα είναι απούσα και φέρεται να κλείνει πονηρά το μάτι στην Τουρκία αγνοώντας τα δίκαια αιτήματα-παράπονα και ενστάσεις της Λευκωσίας.

Η Ευρώπη από την πλευρά της παραχωρεί τα πάντα στην Τουρκία χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς να ενδιαφέρεται για τις θέσεις των Αθηνών και της Λευκωσίας. Η Ελλάδα εδώ και καιρό έχει παγιωμένη θέση στην συνδιαχείριση του Αιγαίου, αρνείται να συμφωνήσεις στις πιέσεις που δέχεται για κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων. όμως η Ευρώπη έχει αποφασίσει και αυτή την άρνηση των Αθηνών να την κάμψει όσο γίνετε ποιο σύντομα και φυσικά αυτό να επιτευχθεί μέσα στο 2016 και αν είναι δυνατόν πριν το καλοκαίρι.

Το τυράκι που έπεσε στην Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι η δήθεν "βοήθεια" - "μεσολάβηση" της FRONTEX, οι Ευρωπαίοι θα τους προτείνουν ως ενδιάμεσους και έτσι η Κυβέρνηση των Αθηνών θα προσπαθήσει να το καταπιεί όσο γίνετε ποιο εύκολα, για να μπορέσει αμέσως μετά να το περάσει όσο γίνετε ποιο ανώδυνα στους πολίτες και να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Στο ΓΕΕΘΑ έχουν γίνει ήδη ενημερώσεις και οι Αξιωματικοί των Ε.Δ. γνωρίζουν ήδη πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, όσο και αν οι κυβερνητικοί παράγοντες λένε τα ακριβώς αντίθετα. Οι Στρατιωτικοί είναι πλήρως ενημερωμένοι σε όλα τα επίπεδα για την αδιανόητη ενέργεια του μοιράσματος του Αιγαίου από την προδοτική κυβέρνηση των Αθηνών.

Αυτά τα ολίγα για το θέμα, για να μην σας πιάνουν κορόιδα ότι εμείς αντιδρούμε και δεν θα γίνει τίποτα, τα έχουν συμφωνήσει όλα και το μόνο που προσπαθούν αυτή τη στιγμή είναι το πως θα κοροϊδέψουν τους Έλληνες, δλδ όλους εμάς.

4 Ιανουαρίου 2016.. γιατί τα γραπτά μένουν... στο ΓΕΕΘΑ είναι όλοι ενημερωμένοι! Στην Κυβέρνηση επίσης! ε για το λαό... το ξέχασαν... το μαθαίνετε από αυτό το μικρό μετερίζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.