Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Αδύνατη καθίσταται πλέον η λήψη φωτογραφιών του κτηρίου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες!

Αυτή είναι η Ευρώπη που έρχεται... μια Ευρώπη που θα αδιαφορεί για τα θέλω των λαών της και θα εφαρμόζει όποιο νόμο θέλει στο όνομα της δήθεν ασφάλειας των πολιτών της, που μόνο ασφάλεια δεν παρέχει. Μπαίνουμε σε πολύ δύσκολες εποχές και αν δεν ξυπνήσουμε τότε θα βρεθούμε με μια Ελλάδα τεμαχισμένη και κατεστραμμένη.

_____________

Αδύνατη καθίσταται πλέον η λήψη φωτογραφιών του κτηρίου Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
για προσωπικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς για λόγους ασφαλείας αστυνομικές δυνάμεις αλλά και στρατιώτες ζητούν σε δημοσιογράφους και τουρίστες να σβήσουν οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό απεικονίζει το κτήριο. Η άτυπη απαγόρευση φωτογράφισης έρχεται παρά το γεγονός πως οι Βελγικές αρχές υποβάθμισαν το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού στο δεύτερο επίπεδο (από το μέγιστο τέταρτο επίπεδο που ίσχυε τον Νοέμβριο) και χωρίς να υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος που να απαγορεύει τις φωτογραφίες σε κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η μόνη εν ισχύ απαγόρευση φωτογραφιών υφίστατο στους χώρους υποδοχής και ελέγχου των κτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ευνόητους λόγους ασφαλείας, αλλά όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που τους ζητήθηκε από αστυνομικούς και στρατιώτες να σβήσουν όλες τις φωτογραφίες που απεικονίζουν το κτήριο, η απαγόρευση έχει επεκταθεί. 

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοσιογράφου σήμερα 5 Ιανουαρίου που αφού ρώτησε το λόγο που του ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να σβήσει τις φωτογραφίες του κτηρίου, τον πλησίασαν δύο άτομα των ειδικών δυνάμεων και του εξήγησαν πως θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο αν «κατέβαζε τις φωτογραφίες από το ίντερνετ» παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας.  www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.