Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τραγική απόφαση από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απαγορεύει στους κληρικούς όλων των βαθμίδων την νόμιμη οπλοκατοχή!

Πρωτοφανής απόφαση και συνάμα τραγική για την Ελλαδική Εκκλησία.. η Ελλάδα χάνεται και η Ιεραρχία της Εκκλησίας κάθεται και ασχολείται με το αν οι κληρικοί φέρουν ΝΟΜΙΜΑ όπλο ή όχι. Ποια η Ελλαδική Εκκλησία που πρωτοστάτησε στους αγώνες του ΕΘΝΟΥΣ για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Τότε που τίναζαν το Αρκάδι στον αέρα.. τότε που σήκωναν τις σημαίες τις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ! 
Και στους Στρατιωτικούς ιερείς βρε γαιδούρια, την ίδια εντολή θα δώσετε; 
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...
Σε καθολική απαγόρευση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τους κληρικούς όλων των βαθμίδων προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με εγκύκλιο σημείωμά της προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όλες τις Μητροπόλεις, η Δ.Ι.Σ. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που δέχθηκε υπενθυμίζει πως «η οπλοφορία δεν συνάδει προς το ιερατικόν σχήμα» και καλεί τους κληρικούς της χώρας όλων των βαθμίδων να μην φέρουν όπλα.

Η «πλήρης απαγόρευση» οπλοκατοχής και οπλοχρησίας επεκτείνεται και στον τομέα του κυνηγιού αφού στο εγκύκλιο σημείωμα της Δ.Ι.Σ. υπάρχει σαφής αναφορά πως ούτε η θήρα εξαιρείται από την απαγόρευση. 


Μάλιστα οι συνοδικοί ιεράρχες γράφουν προς τους ιερείς πως ένας από τους λόγους της απαγόρευσης είναι και «η προστασία και των ιδίων, ίνα μη καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσωσι της Ιερωσύνης των». 
Η εντολή της Δ.Ι.Σ. που στάλθηκε στις Μητροπόλεις την προηγούμενη Πέμπτη, είναι επανάληψη παλαιότερων εγκυκλίων για το ίδιο θέμα. Η πρώτη απαγόρευση επιβλήθηκε το 2006 μετά από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, την οποία προκάλεσε η εμπλοκή ενός κληρικού σε κυνηγετικό ατύχημα.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς απαγορεύσεις της Ιεράς Συνόδου, ορισμένοι κληρικοί αρνούνται να κρεμάσουν τις καραμπίνες τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όπως τον προηγούμενο Ιούνιο όταν ιερέας συνελήφθη για λαθροθηρία στην Ανδρίτσαινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.