Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη έρευνα του ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ για τα ψέματα στην Madaya της Συρίας!

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα με πολύ προσεκτικό τρόπο η Δύση και τα Δυτικά ΜΜΕ συνεπικουρούμενα με Αμερικανικά και Αραβικά ΜΜΕ που είναι προσκείμενα στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι στην Μαντάγια(Madaya)της Συρίας συντελείτε μια ανθρωπιστική κρίση όπου o μόνoς υπεύθυνος είναι η Κυβέρνηση του Άσαντ.

Ας τα πάρουμε όμως ένας προς ένα για να βρούμε που κρύβεται το ψέμα και που η αλήθεια.

1. Ποιος έχει υπό τον έλεγχο του την Madaya;

Απάντηση: Οι αντικαθεστωτικοί που μάχονται λυσσαλέα τον Άσαντ

2. Ποιος πολιορκεί την πόλη;

Απάντηση: Οι δυνάμεις του Άσαντ που σκοπό έχουν να απωθήσουν τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών

3. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον υποσιτισμό παιδιών αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της πόλης;

Απάντηση: Αυτή τη στιγμή στην πόλη τα πάντα ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς και μόνον, οι δίοδοι της πόλης είναι κλειστοί με δική τους ευθύνη, έτσι η παροχή της πόλης σε τρόφιμα είναι αδύνατον να επιτευχθεί παρά μόνον με συμφωνία που θα γίνει με την πλευρά των αντικαθεστωτικών. Αναφορές των κατοίκων λένε ότι όλες οι παροχές τροφίμων γίνονται από τους αντικαθεστωτικούς και ελεύθερα τρόφιμα στην αγορά δεν υπάρχουν, ούτε για δείγμα. Ενδεικτικό είναι ότι οι αντικαθεστωτικοί πωλούν μερικά γραμμάρια ρύζι για 150 δολάρια! 

4. Προσπάθησε ο Άσαντ να στείλε τρόφιμα για τους κατοίκους της Madaya; 

Απάντηση: Ναι οι δυνάμεις του Άσαντ είχαν έρθει σε συμφωνία με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τελικά στάλθηκαν στις 27 Νοεμβρίου του 2015, 42 τόνοι τροφίμων πρώτης ανάγκης! Από αυτά ελάχιστα έφτασαν στους κατοίκους της πόλης, αφού οι αντικαθεστωτικοί προτίμησαν να τα διαθέσουν για λαθρεμπόριο και για να σιτίσουν τους στρατιώτες τους.

5. Μα δείχνουν φωτογραφίες παιδιών που είναι σκελετωμένα... άρα υπάρχει κρίση και το καθεστώς Άσαντ λέει ψέμματα

Απάντηση: Ναι υπάρχει κρίση αλλά οι περισσότερες φωτογραφίες που κυκλοφορούν είναι ή επεξεργασμένες και αλλοιωμένες ή είναι από άλλες περιοχές και παλαιοτέρων ετών. Στις περισσότερες περιοχές που υπάρχει πρόβλημα διαβίωσης και έλλειψης τροφίμων είναι πόλεις και χωριά που είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και των Τζιχαντιστών. Στις πόλεις που τον έλεγχο έχει η Συριακή Κυβέρνηση του Άσαντ η διανομή τροφίμων διεξάγεται ομαλά. Φυσικά ελλείψεις σε διάφορα αγαθά υπάρχουν αλλά δεν είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους πολίτες. Η διανομή τροφίμων γίνετε με δελτία και με καταλόγους και έτσι όλοι προμηθεύονται τα τρόφιμα που τους αναλογούν.

Για να καταλάβετε για το εύρος της προπαγάνδας.. δείτε μερικές φώτο:

O σχολιασμός θα γίνετε στο δεξί ή κάτω μέρος των φωτογραφιών



Η φωτογραφία αυτή ψευδώς έχει διαδοθεί στα ΜΜΕ ότι είναι από την Madaya προάστιο της Δαμασκού, η φωτογραφία αυτή είναι από την Yarmouk camp και τραβήχτηκε στα μέσα του 2014!

Ο καταυλισμός και η πόλη κατοικείτο εδώ και χρόνια από πλειοψηφία Παλαιστινίων. Η Γιαρμούκ ήταν ανεπίσημα ένας χώρος για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης και συστάθηκε κάπου στο 1957. Στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μένουν προσωρινά περίπου 112.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους αλλά και Σύριοι πολίτες.

Η πόλη χτυπήθηκε λυσσαλέα για μεγάλο διάστημα από τους αντικαθεστωτικούς με τις δυνάμεις του Άσαντ να μάχονται για την υπεράσπιση της αλλά στο τέλος επικράτησαν οι τζιχαντιστές του ISIS όπου μέχρι και σήμερα κρατούν την πόλη αποκλεισμένη.


Μια δεύτερη φωτογραφία είναι η λεγόμενη Μόνα Λίζα της Συρίας, ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι που όπως θα δείτε με τις τεχνικές της επεξεργασίας, φτιάξανε ένα σκελετωμένο παιδί που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.


































Η πραγματικότητα για την φωτογραφία που παίζει παντού στα ΜΜΕ είναι η ακόλουθη.. το κοριτσάκι αυτό ΔΕΝ είναι από την Madaya, αλλά από το Αμμάν της Ιορδανίας!! όπως βλέπετε τα ψέμματα συνεχίζονται... και δυστυχώς έχουν πέσει στην παγίδα και Ελληνικά ΜΜΕ.

Αν και θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι δεν έχουν πέσει σε καμία παγίδα τα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά εκτελούν εντολές άλλων!

Όταν αυτή τη στιγμή η Υεμένη είναι παντελώς αποκλεισμένη από την Σαουδική Αραβία.. με την πείνα και την καταστροφή να έχει κυκλώσει τους πάντες.. εκεί βέβαια τα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και τα ΜΜΕ της Δύσης δεν μπορούν να πουν κουβέντα αφού του καθεστώς Σαουδικής Αραβίας έχει φροντίσει να κλείσει το στόμα των πάντων με πολλά πετροδολάρια.

Πάμε σε μια άλλη φωτογραφία


Όπως βλέπεται τα Αραβικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το Αλ Τζαζίρα παίζει αυτή την φωτογραφία(αριστερή φώτο) ως απόδειξη της  απίστευτης κατάστασης που επικρατεί στην πόλη της Madaya. η αλήθεια είναι όμως στα δεξιά όπου η φωτογραφία αυτή είναι από το 2009 και δεν είναι φωτογραφία που έχει τραβηχτεί στον Αραβικό κόσμο! Στα αριστερά όμως θα δείτε την διαφορά στην φωτογραφία όπου έχει προστεθεί νερό, πιθανότατα από βροχή και τα χαρτομάντιλα που πουλά δεν υπάρχουν. Αυτή λοιπόν η φωτογραφία παίζει στα ΜΜΕ ως απόδειξη της άρνησης του Άσαντ να παρέχει τρόφιμα και εφόδια στην πόλη της Madaya!

Μια ακόμη φωτογραφία που παίζει δυνατά στην προπαγάνδα κατά του Άσαντ είναι η ακόλουθη...


Η φωτογραφία είναι από την Ταΐλάνδη και καμία σχέση δεν έχει με την πόλη της Madaya στην Συρία!


Ας δούμε άλλη μια φωτογραφία, να επαναλάβω ότι οι φώτο που είδατε μέχρι στιγμής είναι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στις σελίδες τους πολύ μεγάλα ΜΜΕ, τα κορυφαία αραβικά δίκτυα στον κόσμο αλλά και τα κορυφαία δυτικά ΜΜΕ. Κάποιες από αυτές αφαιρέθηκαν αφού η προπαγάνδα καταρρίφθηκε άμεσα από την αλήθεια που διέδωσαν πολύ γρήγορα χρήστες του διαδικτύου.

Μια άλλη φωτογραφία είναι το παιδί που θα δείτε στην συνέχεια.. και αυτό οι προπαγανδιστές λένε ότι είναι από την Madaya. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η φωτογραφία όπως θα δείτε είναι αρκετά παλιά και μας έρχεται από το μακρινό 2013!!! Ναι ναι φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα παιδιών του 2013.. που κανείς δεν ξέρει που και πως άρχισαν, πως και γιατί έφτασαν σε αυτό το σημείο.





Ας δούμε και μια τελευταία φωτό που έχει γίνει viral... είναι η Νο1 φωτογραφία της κρίσης που υποτίθεται υπάρχει στην Madaya με δήθεν αποκλειστική ευθύνη του Άσαντ.



Πριν αναφερθώ στο που και πως τραβήχτηκε η φωτογραφία να υπογραμμίσω ότι τέτοιες εικόνες δεν αξίζουν στον παγκόσμιο πολιτισμό και στις ανθρώπινες αξίες. Δεν μας τιμούν και είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε ως άνθρωποι να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες αλλά και τέτοιες συνθήκες διαβίωσης.

Ας δούμε όμως την αλήθεια πίσω από την φωτογραφία Νο1 που κυκλοφορεί... η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στην Derna της Συρίας πριν καν αρχίσει η πολιορκία της Madaya!!! Επαναλαμβάνω.. η φωτογραφία είναι από την Derna(Ντέρνα)της Συρίας ΠΡΙΝ την πολιορκία της Madaya!!! Kαι χρονολογικά εντοπίζεται τον Μαίο του 2015...!

Τρανή απόδειξη του ψέματος της φωτογραφίας είναι το βίντεο που θα δείτε και όσοι κλικάρετε και δείτε το βίντεο στου youtube θα διαπιστώσετε την πραγματική ημερομηνία που είναι η 14η Μαίου του 2015!!




Επίλογος

Η κρίση στην Συρία είναι πολύ μεγάλη, οι δυνάμεις του Άσαντ(της μόνης ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση και Στρατιωτικής παρουσίας στην ΣΥΡΙΑ) προσπαθούν να ανταποκριθούν όσο γίνετε καλύτερα στις αντιξοότητες του πολέμου, όμως όταν μια πόλη είναι στα χέρια των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους ή βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών που είναι κατασκεύασμα της Δύσης και των Αμερικανών, η προσπάθεια για διαβίωση γίνετε ολοένα και ποιο δυσκολη για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Η Δύση και τα Αραβικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται να δείξουν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι η πόλη της Madaya είναι ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενη από του αντάρτες αντικαθεστωτικούς και κάθε προσπάθεια βοήθειας του Συριακού Στρατού με αποστολή εφοδιων(βλέπε Νοέμβριο του 2015 με 40 τόνους)πέφτει στο κενό, αφού η Συριακή Αντιποίτευση και με τις παράνομες στρατιωτικές δυνάμεις που διάθετει παίρνει και διαχειρίζεται για λογαριασμό της τα τρόφιμα που στέλνονται ως βοήθεια στον άμαχο πλυθησμό της πόλης.

Η προπαγάνδα των Ελληνικών, Δυτικών, Αμερικανικών αλλά και Αραβικών ΜΜΕ είναι πολύ μεγάλη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η "επίθεση" που δέχεται ο ανυποψιάστος πολίτης μέσα από τις ελεγχόμενες σελίδες ενημέρωσης είναι τέτοια που το φιλτράρισμα των ειδήσεων γίνετε βουνό με αποτέλεσμα ο πολίτης να δέχεται ότι του πασάρουν σαν αληθινό και ως θέσφατο.

Η μόνη νόμιμη Κυβέρνηση και η μόνη νόμιμη Στρατιωτική παρουσία στην περιοχή είναι οι δυνάμεις του ΑΣΑΝΤ και οι Ρωσικές Δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Προέδρου Άσαντ για βοήθεια. Καμία άλλη δύναμη δεν δρα αυτή τη στιγμή νόμιμα στο Συριακό έδαφος.

Η σκέψη όλων μας είναι στο πλευρό των εγκλωβισμένων από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην πόλη Madaya. Η μόνη δύναμη που δρα ΝΟΜΙΜΑ στην περιοχή και προσπαθεί να σπάσει το καθεστώς εγκλωβισμού για την πόλη της Madaya είναι οι Δυνάμεις του ΑΣΑΝΤ!


Πηγές: Twitter(Αραβικοί και Συριακοί λογαριασμοί) και Συριακές και γενικότερα Αραβικές σελίδες που δεν τις παραθέτω γιατί πιστεύω ότι θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα κάτσουν να διαβάσουν Αραβικά. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε και στο #Madaya fake στο twitter, αλλά είναι οι ίδιες ακριβώς που σας παρέθεσαν εδώ με μόνη διαφορά ότι τις έψαξα και στις πηγές τους για επαλήθευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.