Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μακελειό στην Πόλη κοντά στην Αγία σοφία, στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στο σημείο του Οβελίσκου του Θεοδοσίου, με 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10:20 σήμερα το πρωί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και σύμφωνα με τη telegraph ήδη υπάρχουν 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που κάνει τις αρχές να φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως μεταδίδει το CNN Türk.

Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε «επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από Σύρο» τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος ο πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

«Η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής και η Τουρκία τις αντιμετωπίζει όλες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προσοχή» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών της βομβιστικής επίθεσης περιλαμβάνονται ξένοι και Τούρκοι πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, οι Aρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν και για τυχόν εμπλοκή οργανωμένου δικτύου πίσω από το συγκεκριμένο «χτύπημα» στην καρδιά της πόλης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε στην Άγκυρα έκτακτη συνεδρίαση. Στη σύσκεψη συμμετέχουν υπεύθυνοι του τομέα της Ασφάλειας -ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλα και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.




Η καταγωγή του βομβιστή σύμφωνα με τις Τουρκικές αρχές όπως μεταδίδει η Χουριέτ

There have been claims that an alleged Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) bomber blew himself/herself among a tourist group while the authorities refuted those claims. Security measures have been taken to prevent a possible second bomb attack, private broadcaster NTV has reported.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.