Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σερβία: Ενδεχόμενο αναγνώρισης Νότιας Οσετίας – Αμπχαζίας;

Όπως φαίνεται, το άγριο γεωπολιτικό παιχνίδι στα Βαλκάνια ξαναρχίζει με την αλλαγή φρουράς στην προεδρία της Σερβίας…

Το σερβικό Κοινοβούλιο υπάρχει πιθανότητα να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη την Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, τασσόμενο απόλυτα στο πλευρό της Ρωσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το διπλωματικό παιχνίδι στα Βαλκάνια. Τη δήλωση αυτή έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, καλεσμένος του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Μάλιστα, ο Νίκολιτς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση της αναγνώρισης των δύο «δημοκρατιών του Καυκάσου», όπως χαρακτήρισε τις δύο διαφιλονικούμενες αυτές περιοχές, με το Κόσοβο, την ανεξαρτησία του οποίου το Βελιγράδι δεν αναγνωρίζει. Ασφαλώς, η θέση του νέου προέδρου της Σερβίας θα μπορούσε να είναι απλώς διαπραγματευτική, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.

Ο Νίκολιτς πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, ως πρόεδρος της Σερβίας, στη Μόσχα, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης του Ρώσου ομολόγου του, γεγονός που υποδηλώνει την επιθυμία του Κρεμλίνου να επανακάμψει στα Βαλκάνια. Η Ρωσία μάλιστα είναι διατεθειμένη να δώσει στην Σερβία και νέο, χαμηλότοκο, δάνειο, ύψους 800 εκατ. δολαρίων, για την βελτίωση των υποδομών της χώρας.

______________

Καλά εμείς εδώ φάγαμε τα μούτρα μας με την Ευρώπη... εκεί στη Σερβία θα ξυπνήσετε όσο είναι νωρίς ή θέλετε και εσείς ένα νομισματικό ταμείο να ορίσει για άλλη μια φορά τις τύχες της χώρας σας;

Πληρώσατε μια φορά το μάρμαρο με το διαμελισμό από το ΝΑΤΟ της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας, θέλετε τώρα και τη Μέρκελ να σας λέει τι να κάνετε;

Μακρυά από την Ε.Ε. όσο ποιο σύντομα τόσο το καλύτερο. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ των εθνών είναι η Ε.Ε.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.