Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams... βρέθηκε το κονδύλι των 10 εκατ ευρώ για την μεταφορά τους στην Ελλάδα


Λύση στο δήθεν «πρόβλημα» μεταφοράς στην Ελλάδα των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams βρέθηκε άμεσα με την έλευση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του πρωτεργάτη της δωρεάν προμήθειας των αρμάτων, πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος έδωσε την απαραίτητη κινητικότητα στο πρόγραμμα μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα. Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι «ως διά μαγείας» βρέθηκαν σε κάποιον κωδικό τα περίπου 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να μεταφερθούν τα άρματα στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει ο νέος υπουργός φιλοδοξεί μέχρι τις 17 Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τα άρματα να φορτωθούν μέσα στο καλοκαίρι για να σχηματίσουν μαζί με τα LEO2HEL/A4 τους πλέον ισχυρούς τεθωρακισμένους σχηματισμούς της Ευρώπης και τουλάχιστον στο μέτωπο του Έβρου να αποκτήσουν συντριπτική υπεροχή τουλάχιστον μέχρι την ένταξη σε υπηρεσία μεγάλου αριθμού του νέου τουρκικού άρματος Altay, προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Σε ότι αφορά τα νησιά, τα 400 Μ48Α5 ΜΟLF θα αντικατασταθούν από ισάριθμα LEO1A5 των οποίων την θέση τους ηπειρωτικούς τεθωρακισμένους σχηματισμούς θα την καταλάβουν τα Μ1Α1. Με το ίδιο συμβόλαιο μεταφοράς θα έρθουν και τα περίπου 800 τεθωρακισμένα διαφόρων τύπων που έχουν επίσης διατεθεί δωρεάν από τα ΗΠΑ. Άπαντα έχουν ελεγχθεί από τις επιτροπές του Ε.Σ..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.