Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μεγάλη πτώση σημείωσαν τα ενοίκια για γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

Τα ενοίκια των καλύτερων γραφείων στην Αθήνα και τη Λισσαβόνα μειώθηκαν εφέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακίνητης περιουσίας CBRE. Τα ενοίκια για τα πλέον "ελκυστικά"...
γραφεία της Αθήνας μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε 288 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο - μία μείωση κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και το χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 17 χρόνια που η CBRE καταγράφει τα σχετικά στοιχεία.
_________

Το δημοσίευμα αυτό έχει βάση μέχρις ενός σημείου, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη, τα ενοίκια για γραφεία στο κέντρο των έχουν πέσει στα τάρταρα. Πριν 20 με 30 χρόνια όποιος αγόραζε ένα γραφείο στις τότε νεόκτιστες πολυκατοικίες του κέντρου των Αθηνών ήταν σαν να αγόραζε ράβδους χρυσού, είχε εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του στο μέγιστο. Τότε όποιος έλεγε ότι νοίκιαζε ένα γραφείο στο κέντρο των Αθηνών, οι άλλοι που τον κοιτούσαν έμεναν με ανοικτό το στόμα. 

Τώρα αγοράζεις ένα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας με 15, 20 χιλιάδες ευρώ, κάτι που σε άλλες εποχές μπορεί να κόστιζε και δύο φορές παραπάνω(50 με 75 χιλιάδες ευρώ). Για τα ενοίκια φυσικά ούτε λόγος... μια βόλτα να κάνεις στο κέντρο των Αθηνών και μπορείς να ανακαλύψεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες με πολύ λίγα χρήματα, ακόμα και με 100 ή 150 ευρώ μπορείς να βρεις ένα πολύ καλό γραφείο.

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι πολιτικοί άφησαν την Ελλάδα να πέσει στην άβυσσο. Φανταστείτε τι συμβαίνει στα σπίτια που είναι γύρω από το κέντρο.... χάος. Πωλούνται σπίτια στο 1/3 της κανονικής τους τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.