Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ... σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

Τόσο ηλίθιο πρόγραμμα μόνο ένας Μιχελάκης θα μπορούσε να το έχει συντάξει...
Με έντονα γράμματα η δική μου άποψη-αποδόμηση...των ηλίθιων προτάσεων της ΝΔ.
___________
1. Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, των ειδικών μισθολογίων –αρχικά για την πολεμική αεροπορία- και αποκατάσταση των ζημιών για τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία
Πανέξυπνε Αντώνη... για δώσεις στο λαό χρήματα με βάση την Ευρωπαϊκή πρακτική πρέπει από κάπου αλλού να του πάρεις χρήματα. Άρα εδώ γελάμε μαζί με τη συντρόφισσα Μέρκελ και το σύντροφο Χούφτεν. Να δούμε τι αντισταθμιστικό μέτρο θα βρεις.... γιατί δεν θα βρεις. Δεν έχεις παραγωγή στο εσωτερικό για να έχεις αύξηση του ΑΕΠ.

2. Επέκταση των επιδομάτων εργασίας για 2 χρόνια 
Γενικόλογο και με δεκάδες προφανώς δικλείδες που για να μη σας πάρουν με τις πέτρες δεν θα τις παρουσιάσετε πριν τις εκλογές. Πως Αντωνάκη μου θα επεκταθεί το επίδομα όταν τα έσοδα σου είναι κολλημένα στο πάτο; Που θα βρεις τα λεφτά για να επεκτείνετε το επίδομα; Διότι επέκταση επιδόματος σημαίνει ΛΕΦΤΑ...και λεφτά δεν υπάρχουν.

3. Επίδομα ανεργίας σε μη μισθωτούς και καταστηματάρχες, που έχασαν την επιχείρησή τους και βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο
Το ίδιο με το Νο2... λεφτά δεν έχεις, πως θα δώσεις το επίδομα αυτό σε νέες κατηγορίες; Θα δανειστείς για να δίνεις επιδόματα; Θα κόψεις το πρόγραμμα επενδύσεων; Τι θα κάνεις; Που θα βρεις τα λεφτά; Προφανώς πουθενά και το ψέμα διαδέχεται το ένα μετά το άλλο.

4. Να μη ξεπερνά η φορολογία το 25% του οικογενειακού εισοδήματος
Για κάτσε ρε συ Αντωνάκη.. αν ένας έχει μια επιχείρηση, έχει ή δεν έχει βάλει συνέταιρο το κράτος στη τσέπη του; Τι μαλακίες λέτε εκεί στη Συγγρού; Πως θα με φορολογήσεις με 25% όταν οι έμμεσοι φόροι είναι πολύ παραπάνω; Θα μειώσεις δλδ το φόρο στα καύσιμα; Θα μειώσεις το φόρο στα ποτά και στο καπνό; προφανώς και δεν θα το κάνεις.. διότι ξέρεις ότι και αυτό το μέτρο δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Για να το κάνεις αυτό προϋποθέτει ότι... θα μειώσεις ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσους φόρους, μείωση φόρου στα καύσιμα. Τι να το κάνω το 25% φορολογία όταν με γαμάς με τους έμμεσους φόρους!

5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Στήριξη των ΣΣΕ. Επαναφορά της μετενέργειας
Θα πέσουν...το έχετε υπογράψει στο μνημόνιο πριν από λίγους μήνες. Μέγα ψέμα και μεγάλη κοροϊδία σε ένα λαό που δεινοπαθεί. 

6. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5000 στις 8000 το επόμενο έτος και στις 10.000 το μεθεπόμενο
............ αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχεις αυξημένα έσοδα. Και παρόλο που μείωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου το αφορολόγητο, καλύτερες ημέρες δεν είδε στα έσοδα του κράτους. Άρα δύσκολο έως και απίθανο.

7. Αντικατάσταση το χαρατσιού της ΔΕΗ με νέο ΕΤΑΚ
Καμία διαφορά... απλά το φόρο που πληρώναμε μέσω της ΔΕΗ θα τον πληρώνουμε μέσω μιας άλλης υπηρεσίας. Προσοχή προσοχή.. εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου αλλά μεταφορά του  σε άλλη υπηρεσία.

Μπράβο βρε Αντώνη.. αυτό πρέπει να σου πήρε πολύ ώρα για να το σκεφθείς. και 5 λεπτά πρέπει να σου πήρε... ομορφάντρα μου, δεν πειράζει θα σου βάλω και τανκς για να γλιστράει!


8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% και σταδιακή, σε τρία χρόνια, μείωση των τριών κλιμάκων του φόρου προστιθέμενης αξίας στο 19% για τον υψηλό, στο 9% για το μεσαίο και στο 5% για το χαμηλό και όλο το τουριστικό πακέτο.
Πολλοί το είπαν, λίγοι το έκαναν. Πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα; 10% ... ανάλογα πως θα ξυπνήσει η Μέρκελ.

9. Επέκταση για 2 χρόνια έως το 2016 των περικοπών των 11,6 δις που έχουν προγραμματιστεί για το 2013-2014
Πολύ ωραία δεν θα κόψουμε θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο αλλά σε δύο.

Μπράβο βρε Αντώνη.. εσένα θέλουμε.


10. Όχι άλλες περικοπές εργαζομένων, με ρυθμίσεις πέραν του κανόνα 1/10 στο δημόσιο
Και τα 11.6δις περικοπές τι είναι; δεν είναι μέσα σε αυτά και έμψυχο υλικό; 

Αντώνη μου... δεν πειράζει! Σε χρόνο dt θα χάσεις το κόμμα από τα χέρια σου.. χέσε ψηλά και αγνάντευε. Έρχεται ο Αβραμόπουλος με ένα από τα γνωστά κάγκελα που είχε τοποθετήσει στην Αθήνα όταν ήταν Δήμαρχος, αγκαλιά.


11. μέτρα για τους δανειολήπτες. Πληρωμή μόνο των τόκων για τους ανέργους δανειολήπτες. Μηνιαία δόση έως το 30% του εισοδήματος για τους υπόλοιπους.
Ίσως το μόνο που μπορεί να γίνει, ΑΝ όμως θελήσουν οι τραπεζίτες να βοηθήσουν. Πάντως ρυθμίσεις οι τράπεζες κάνουν με εξευτελιστικά ποσά.. ακόμα και για πολύ μεγάλα δάνεια. 

12. Αναστολή του Τειρεσία για όσους μπήκαν την τελευταία διετία
Το σωστό θα ήταν να καταργήσετε το Τειρεσία και όχι να παίρνετε ημίμετρα. Και κάτι ακόμα για να λέμε όλη την αλήθεια στο κόσμο. Οι τράπεζες έχουν και το λευκό Τειρεσία..που δεν φαίνεται σε πρώτη φάση αλλά μπορεί να ελεγχθεί και να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του δανειζόμενου. Και στο Τειρεσία να μην έχεις μπει.. αν καθυστερείς το δάνειο σου ή τη πληρωμή της πιστωτικής κάρτας, τότε μπαίνεις αυτόματα στο λευκό Τειρεσία!! Καλά για τα ετήσια back up που έχουν κρατήσει οι Τράπεζες να μη μιλήσουμε αυτή τη στιγμή...

13. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία με σειρά μέτρων όπως η επιστροφή των καταθέσεων
Πολύ ωραία... αλλά αυτό το μέτρο δεν αγγίζει τον απλό πολίτη, αυτό αναφέρεται σε ένα ελάχιστο ποσοστό επί του Ελληνικού πληθυσμού που έχει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό. Μιλάμε δλδ για μερικές δεκάδες χιλιάδες πλούσιους κατοίκους αυτής της χώρας.

14. Συμψηφισμός των οφειλών από και προς το δημόσιο
Αυτό γιατί δεν γίνετε πχ για τα Φαρμακεία; Αυτό γιατί δεν είχε γίνει τόσα χρόνια; Δεν θα γίνει θεωρείστε το δεδομένο.

15. Αποδέσμευση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με νομοθετικές πρωτοβουλίες
δλδ κανονικό ξεπούλημα όλης της κρατικής περιουσίας.


16. Αποκρατικοποιήσεις πέραν των δεσμεύσεων των δανειακών συμβάσεων
Ότι θα κάνετε και στο Νο15.... ξεπούλημα στα πάντα, δήθεν για το κοινό καλό.

17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας με μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευση, του παραεμπορίου, των κουκουλοφόρων, του οργανωμένου εγκλήματος κι της χαμηλής εγκληματικότητας
δλδ; Πως; Με τι λεφτά; Πότε; ........ καθαρή προεκλογική μπαρούφα.

18. Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ
Όπα όπα... ποιας ΑΟΖ; Σε ποιο σημείο της χώρας; Στο Αιγαίο; ή μήπως στην εύκολη λύση που ακούει στο Ιόνιο; Έλα όμως που μια τέτοια ανακήρυξη δεν είναι νόμιμή... μερική ανακήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο. Θα γίνει σε όλο το θαλάσσιο τμήμα της χώρας ΝΑΙ ή ΌΧΙ; ...όχι λέω εγώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.