Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πολύ μεγάλο δώρο για το Τσίπρα..

Επειδή δεν έχουμε μάθει να μασάμε τα λόγια μας στο ellada-kupros, ας πούμε μερικές αλήθειες.

Η προσταγή-υπόδειξη της μαντάμ Μέρκελ... ήταν ένα τεράστιο δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα και για το ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Διότι όλες τις προηγούμενες ημέρες τα ΜΜΕ κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ με τη στάση του, το πρόγραμμα του και λοιπές μαλακίες.
Τώρα που έρχεται η ατμομηχανή της Ευρώπης και λέει αποφασίστε τι θέλετε... για να δούμε και εμείς της στάση μας την επομένη... ΜΟΥΓΚΑ τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που να πουν κουβέντα για τη μαντάμ Μέρκελ(έγραψε ο Αλέξης με το μαντάμ). Γιατί τώρα δεν μπορούν να κατηγορήσουν το λαό ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Τους τελείωσε το παραμύθι πριν καν αρχίσει...

Η Μέρκελ τελικά είναι πολύ έξυπνη γυναίκα και ας λένε όλοι οι άλλοι το αντίθετο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση παρά μόνο από την Ε.Ε. .. δεν δημιούργησαν μηχανισμό εξόδου γιατί δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έρθει μια τέτοια στιγμή, έρχεται λοιπόν πολύ έξυπνα η Μέρκελ και λέει στους Έλληνες αποφασίστε εσείς για το μέλλον σας, διότι αν εμείς σαν χώρα μέσω ενός δημοψηφίσματος πούμε θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ.. τότε και μόνο μπορεί η νομισματική ένωση να μας αποβάλει σε βάθος χρόνου..8 με 10 μήνες είναι η όλη διαδικασία. Η Μέρκελ λοιπόν πολύ έξυπνα δίνει το πιστόλι γεμάτο στη πλευρά της Ελλάδας να πατήσει αυτή τη σκανδάλη, όμως δεν υπολόγισε κάτι πολύ σημαντικό, το Ελληνικό Σύνταγμα και αυτά που προβλέπει, δλδ ότι δεν μπορεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα, πόσο δε μάλλον όταν έχει διαλυθεί η Βουλή.

Και με αυτό το τρόπο η μαντάμ Μέρκελ(είπαμε ο  Αλέξης έγραψε ιστορία με αυτή την ατάκα) δίνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον Άλέξη Τσίπρα για να βγει πρώτο κόμμα.. πιστεύω ότι τέτοιο δώρο δεν το περίμενε και ο ίδιος.

Αν θέλει πάντως η Μαντάμ Μέρκελ μόλις γίνουν εκλογές και οριστεί νέα κυβέρνηση το δημοψήφισμα το κάνουμε όποτε γουστάρει.. γιατί έχουν την εντύπωση πως εδώ είναι αμέρικαν μπαρ, όταν θα φάνε όμως ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ όπως φάγανε τα μούτρα τους με το σχέδιο Ανάν τότε θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι αν βγούμε εκτός ευρώ θα καταρρεύσουν σε ελάχιστους μήνες(2-3) η Πορτογαλία και η Ισπανία και εν συνεχεία θα πάρει η μπάλα όλη τη νομισματική ένωση.

Το δωράκι πάντως στο Τσίπρα το έστειλε η μαντάμ Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.