Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις βρετανικές Βάσεις

Λεμεσός: Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι εργαζόμενοι στις βρετανικές Βάσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μονομερή, όπως αναφέρουν, απόφαση των Βρετανών να «παγοποιήσουν» την ΑΤΑ και τις προσαυξήσεις στους μισθούς τους, ενώ την ίδια ώρα προειδοποιούν με δυναμικότερα μέτρα.

Σε δηλώσεις του έξω από τις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των συντεχνιών των εργαζομένων, Χρήστος Τζιαπούρας, ανέφερε πως «το κίνητρο της σημερινής απεργίας είναι η προσπάθεια των βρετανικών Βάσεων να διασπαθίσουν την όποια συμφωνία έχουμε, σε ό,τι αφορά στα ταμεία προνοίας και τις συντάξεις».

Υποστήριξε πως οι Βρετανοί εκμεταλλεύονται την περίοδο της οικονομικής κρίσης για να πλήξουν τα ωφελήματα των εργαζομένων και σημείωσε πως «αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο, είναι ωφελήματα που έχουν κατακτηθεί εδώ και 40 χρόνια και δεν πρόκειται να τα παραχωρήσουμε αμαχητί».

Αν η εργοδοτική πλευρά εφαρμόσει τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε, κάθε εργαζόμενος θα χάσει, όταν αφυπηρετήσει, πέραν των 30 με 40 χιλιάδων ευρώ, ενώ συνολικά επηρεάζονται 800 εργαζόμενοι στις βρετανικές Βάσεις και άλλοι 400 περίπου, που εργάζονται σε ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες επίσης προχωρούν στην υιοθέτηση των μέτρων των Βρετανών.

Ο κ. Τζιαπούρας είπε πως οι βρετανικές Βάσεις «επικαλούνται την Κυπριακή Δημοκρατία εκεί που τους βολεύει και επικαλούνται τη συμφωνία εγκαθίδρυσης εκεί πάλι που τους βολεύει. Άρα αντιλαμβάνεστε είναι μέτρα, που στόχο έχουν να «κτυπήσουν» τα ταμεία προνοίας και τα ωφελήματα αφυπηρέτησης του προσωπικού».

Μετά την αμετακίνητη στάση της εργοδοτικής πλευράς σε χθεσινή συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και των συντεχνιών, κατέληξε ο κ. Τζιαπούρας, θα συνεδριάσουν τα συμβούλια των συντεχνιών για να αποφασίσουν νέα μέτρα αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.