Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ώρα έρχεται...


Τα πολιτικά δεδομένα αλλά και η κατάσταση διεθνώς οδηγούν την Ελλάδα στην εκτροπή με το ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φθάσει στα όρια τους, δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν άδικους φόρους, ούτε φυσικά και να κάθονται σαν χάνοι και να ακούν τη κάθε πουτάνα Λαγκάρντ να μιλάει με τόσο περιφρονητικό ύφος για τη χώρα μας. Σε πρώτη φάση αυτή η αγανάκτηση οδήγησε στην ανατροπή των συσχετισμών στο εσωτερικό της χώρας. Τα δύο πρώην μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της χώρας διαλύθηκαν στις πρόσφατες εκλογές και απώλεσαν την επιρροή που είχαν όλα αυτά τα χρόνια επάνω στον Ελληνικό λαό. Ο λαός απάντησε στα βρόμικα σχέδια των Ευρωπαίων δανειστών με το ποιο εκκωφαντικό τρόπο..αυτό των εκλογών.

Η ώρα που οι συσχετισμοί θα αλλάξουν είναι πλέον πολύ κοντά... στις εκλογές που έρχονται ο λαός θα δείξει για άλλη μια φορά την απέχθεια του στο σύστημα εξουσίας, φτάνει όμως αυτό για να αλλάξουν οι συσχετισμοί; Σαφώς και δεν φθάνει.. τα βήματα για την πλήρη ανατροπή στο εσωτερικό της χώρας έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους και τίποτα δεν τα σταματά. Η ώρα που ο στρατός θα κυβερνήσει για άλλη μια φορά τη χώρα είναι πλέον πολύ κοντά... μπορείς ήδη να μυρίσεις στον αέρα το γράσο από τα άρματα μάχης, μπορείς νοερά να ακούσεις το κροτάλισμα της ερπύστριας στο έδαφος, μπορείς να ακούσεις ακόμα και τα παραγγέλματα του διμοιρίτη.

Η αλλαγή και ο ύπουλα σκαμμένος λάκκος της ΝΔ

Πολλοί μιλούν για την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όντως τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε αυτό το σημείο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί.. η συσπείρωση της δεξιάς δεν φαίνεται να πιάνει τόπο και αυτό διότι η δεξαμενή της αριστεράς στη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι τόσο μεγάλη που θα προτιμήσουν να αφήσουν εκτός το ΚΚΕ αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.. και αυτό το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί ανεξέλεγκτα και το ΚΚΕ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, σημειώστε και ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχουμε το φαινόμενο της ψήφου διαμαρτυρίας και εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει τις πιθανότητες του να είναι αυτός το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 
Το πρόβλημα όμως δεν είναι στο αν το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ δεν βρουν τις ψήφους τους στη κάλπη... το πρόβλημα είναι ο λάκκος που έχει σκάψει η ΝΔ για να πέσει μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν θα αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το δικό του παιχνίδι...με ορίζοντα τις ευρωεκλογές θα προσπαθήσει να σύρει το ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Είναι προφανές ότι πλέον το μόνο αντιλαϊκό, ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κόμμα που έχει μείνει στην Ελλάδα είναι η ΝΔ. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ τα μαζεύει όσο μπορεί για να διασώσει ότι του έμεινε σε κομμάτια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών και αν φυσικά είναι αυτός το πρώτο κόμμα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη Ε.Ε. αλλά και την ΝΔ που με βρόμικο και ύπουλο τρόπο θα προσπαθήσει να διασύρει ακόμα περισσότερο τη χώρα και να βυθίσει σε ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία το λαό. Η άφιξη άλλωστε της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου στη ΝΔ δείχνει το πόσο βρόμικα θα παιχτεί το παιχνίδι μετά τις εκλογές.


Η Ε.Ε. το ΔΝΤ και ο δεύτερος λάκκος...

Εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα και οι δεύτερες σκέψεις... εδώ είναι που η ώρα για την ανάληψη της ηγεσίας από μια στιβαρή διοίκηση θα γίνετε ολοένα και ποιο έντονη.
Ο βρόμικος ρόλος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα είναι η αρχή της καταστροφής για τη χώρα μας, η Ε.Ε. έχει φθάσει στο σημείο να αναπτύξει όλους εκείνους τους μηχανισμούς που θα τη προστατέψουν από μια τυχόν αποτυχία της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου. Η Γερμανία και τα κράτη Ευρωπαϊκού Βορρά έχουν φθάσει σε ένα σημείο που πλέον μπορούν να αποροφήσουν τα απόνερα της Ελλάδας σε περίπτωση αποτυχίας. Έτσι τουλάχιστον λένε.. είναι όμως έτσι; 

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική... η Ε.Ε. δεν μπορεί να στηριχθεί στις πλάτες των Γερμανών όσο και αν αυτοί το πιστεύουν, ο Ιταλικός βορράς και η Ισπανία μαζί με τη Γαλλία είναι οι άξονες της Ευρώπης. ήδη στην Ιταλία και την Ισπανία οι κλυδωνισμοί είναι μεγάλοι..πολύ μεγαλύτεροι από εμάς, αν αναλογιστείτε ότι το κατά κεφαλήν χρέος αυτών των χωρών είναι τριπλάσιο από το δικό μας που ανέρχεται στο 25%!!! Μιλάμε για 70 και 75%... πράγματα εξωπραγματικά! ήδη η επαρχία της Καταλονίας... σαν να λέμε Θεσσαλονίκη ένα πράγμα κήρυξε στάση πληρωμών και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, να σημειώσω εδώ ότι μέχρι και προχθές η επαρχία της Καταλονίας θεωρούταν μια πλούσια επαρχία.. φανταστείτε τι κρύβουν κάτω από το χαλί φτωχότερες επαρχίες της Ισπανίας.

Η Ε.Ε. με δούρειο ίππο την Γερμανία των ναζί, θέλει πάση θυσία να μας πετάξει έξω.. το έχει κάνει σαφές με όλους τους τρόπους. Το πρόβλημα όπως σας έχω πει και σε προηγούμενα άρθρα είναι ότι δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα εκτός νομισματικής Ένωσης διότι δεν είχαν προβλέψει τη πιθανότητα να βγει μια χώρα εκτός και έτσι δεν υπάρχει η απαραίτητη δικλίδα ασφαλείας. Για να σας το πω ποιο απλά...δεν υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάποιος κανόνας που να μιλάει για έξοδο χώρας από το ευρώ!! Γι αυτό και μας εκβιάζουν με τις πετσοκομμένες δόσεις μέσω του ΔΝΤ και γι αυτό θα συνεχίσουν να μας εκβιάζουν και στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο. 

Το ΔΝΤ παίζει το ποιο βρόμικο αλλά και σκοτεινό ρόλο σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι αλήθεια ότι το ΔΝΤ όπου και αν πήγε άφησε πίσω του συντρίμμια, αδιαφόρησε για το λαό και εφάρμοσε αντιλαϊκά προγράμματα με μόνο του στόχο να πάρει όσα περισσότερα μπορεί και να προσπαθήσει να στρέψει τη χώρα στην οποία έχει εισβάλει στα χέρια των Αμερικανών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μέρκελ δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Ομπάμα στη πρόσφατη σύνοδο των 8 ισχυρότερων κρατών του κόσμου για το θέμα της Ελλάδας. Η Αμερική που εδώ και χρόνια με δούρειο ίππο το ΔΝΤ έχει εισβάλει στην Ευρώπη θέλει να επαναφέρει τη νομισματική τάξη στο κόσμο... δεν μπορεί το ευρώ να έχει το ισχυρότερο νόμισμα παγκοσμίως και η Αμερική με το δολάριο να υπολείπεται. Το ΔΝΤ θα παίξει το δικό του χαρτί και όταν θα έχει διασφαλιστεί πλήρως θα φύγει έχοντας αποκομίσει τεράστια κέρδη από τη χώρα μας. Ίσως να είναι και αυτό που θα μας ρίξει και στο καιάδα όταν αυτό πιστεύει ότι εμείς δεν θα έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Πως; μα με την άρνηση της καταβολής των συμφωνημένων, με πρόσχημα ότι εμείς δεν θέλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Η σημερινή δήλωση της Λακάρντ, ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά της Αφρικής από τα Ελληνόπουλα επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου απόλυτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Πάμε τώρα στο πολύ πιθανό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τη δημιουργία αριστερής κυβέρνησης. Σενάριο που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά αφού οι πολιτικές δυνάμεις έτσι όπως αποτυπώνονται σήμερα στις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί.  Η ΔΗΜΑΡ που είναι η ποιο νεοφιλελεύθερη αριστερά είναι πολύ κοντά στο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία της πρώτης αριστερή κυβέρνησης που θα έχει η χώρα, σαν συνιστώσα θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω και όχι σαν ένα άλλο κόμμα, μια συνιστώσα που έχει όμως τον μαγικό αριθμό βουλευτών.

Η πρόσφατη αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για πολιτική καταδίκη του μνημονίου και όχι για ακύρωση του, τα ριζοσπαστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσαν για ακύρωση σιγά σιγά μένουν πίσω και βγαίνουν μπροστά οι φιλοευρωπαιστές όπως πχ είναι ο Γ.Δραγασάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει μυριστεί τι δουλειά που ψήνεται στην Ε.Ε., το μαντρί της Ευρώπης δεν θέλει την Ελλάδα μέσα του και ψάχνει τρόπο να της κλείσει τη πόρτα. Ιδανικός παίκτης σε αυτό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.. ένας παίκτης που παραδόξως θέλει την Ελλάδα στην Ε.Ε. αλλά με καλύτερους όρους, κάτι που όμως δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το έχουν κάνει σαφές με τις δηλώσεις τους, εκεί είναι και όλο το ζουμί της υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες συναντήσεις που θα έχει στην Ευρώπη θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα του μνημονίου και να θέσει αυτός πλέον όρους στην Ευρώπη. Θα πάρει το πιστόλι που είχε αφήσει ο Παπανδρέου στο τραπέζι και θα σημαδεύει χωρίς έλεος, εκεί λοιπόν θα είναι η αρχή του τέλους για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι θα έχουν βρει το πάτημα που έψαχναν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να απαλλαγούν μια και καλή από την Ελλάδα. Η Ευρώπη θα ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνημένα ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλο λάδι για να κάψει ο Έλληνας θα πει ΟΧΙ και η επόμενη θα ξημερώσει με την Ελλάδα να βρίσκεται στον αέρα. Εκεί θα παιχτεί και η ποιο κρίσιμη παρτίδα πολιτικού πόκερ στην ιστορία της Ε.Ε., προφανώς η Ε.Ε. θα συγκαλέσει κάποια σύνοδο κορυφής ώστε να συζητήσει το θέμα και να δει τι μέτρα μπορεί να πάρει εναντίον της απείθαρχης Ελλάδας, το εσωτερικό με προβοκάτορα τη ΝΔ του φιλομνημονιακού Σαμαρά θα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια και τα ΜΜΕ θα παίξουν και αυτά το τελευταίο βρόμικο χαρτί που έχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικαλεστεί προφανώς εκβιασμό από την Ε.Ε. και θα καλέσει το λαό σε συστράτευση...θα επικρατήσει προσωρινή αναταραχή στο εσωτερικό, τα χρηματιστήρια διεθνώς θα καταγράφουν τεράστιες πτώσεις... και το ΔΝΤ θα πιέζει ώστε να τηρηθούν τα συμφωνημένα. Σε αυτό σημείο νομίζω ότι ούτε  και ο κορυφαίος σεναριογράφος δεν θα μπορεί να μαντέψει τι θα γίνει... πλέον όλα θα κρέμονται από μια κλωστή..μια κλωστή που μπορεί να τη τραβήξει ο οποιοσδήποτε. 


Ο λαός

Εδώ ερχόμαστε στο ποιο σημαντικό κομμάτι της όλης υπόθεσης και ίσως και το μόνο προβλέψιμο στοιχείο που έχουμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπεριφορές που δεν αλλάζουν εύκολα τη ψυχοσύνθεση ενός λαού που έχει περάσει τα πάνδεινα όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι γνωστό ότι αν μουλαρώσει ο Έλληνας δεν αλλάζει άποψη και θέση με τίποτα, είναι επίσης γνωστό ότι όταν διατάζεις τον Έλληνα "κάνε αυτό ή κάνε εκείνο" θα κάνει ακριβώς το αντίθετο και ας πεινάσει για τα επόμενα δέκα χρόνια! Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με σταθερές που δεν αλλάζουν εύκολα και δεν μπορούν να διαταραχθούν από καμία Ευρωπαϊκή Ένωση και από κανένα ΔΝΤ. Η ψύχη του Έλληνα μπορεί να αντιδράσει πολύ ακραία αλλά και πολύ ήπια.. το δεύτερο στάδιο του ήπιου και συγκαταβατικού Έλληνα το έχουμε προσπεράσει προ πολλού... σιγά σιγά βλέπουμε να διαμορφώνει ο Έλληνας ένα πολύ διαφορετικό προσωπείο που δεν είναι άλλο από του αντιδραστικού και του επαναστάτη με αιτία πλέον. 

Ο λαός μπροστά στα διλήμματα της Ευρώπης θα αποφασίσει για το δικό του συμφέρον και όχι για την Ευρωπαϊκή συνοχή. Έτσι κι αλλιώς ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ Ευρωπαίος για να γίνει τώρα.Ο Έλληνας ήταν ανέκαθεν Βαλκάνιος λαός και μοναδικός στη σύσταση του και στα χαρακτηριστικά του. Αντιδρούσε όταν έβλεπε κάποιον να τον εξουσιάζει και ταυτόχρονα αυτός να δεινοπαθεί. Έτσι είναι προβλέψιμος και στο τι θα κάνει την επόμενη μέρα... αν η Ευρώπη με οποιοδήποτε τρόπο μας εκδιώξει από τη νομισματική Ένωση.

Οι γείτονες
Εδώ αρχίζουν και τα πραγματικά προβλήματα... οι αξιώσεις που εγείρουν οι γείτονες θα κορυφωθούν και θα διογκωθούν επικίνδυνα αφού θα νομίσουν ότι θα υπάρξει κενό εξουσίας στη χώρα. Η Αλβανία και τα Σκόπια είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να μας βρει... μικρά κράτη με κομπλεξισμό ενάντια στην Ελλάδα θα πέσουν σε λάθη και η αντιμετώπιση τους μπορεί να γίνει με πολύ μικρό κόστος, ίσως και στο τέλος να βγούμε εμείς κερδισμένοι. Ένα εμπάργκο και η κατάρρευση ειδικά των Σκοπίων είναι θέμα χρόνου... δεν χρειάζεται καν να πέσει ούτε μια τουφεκιά. Η Βουλγαρία είναι ακίνδυνη, έχει τα δικά της προβλήματα και δεν θα ασχοληθεί με την Ελλάδα. Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος είναι η Τουρκία, και η επιρροή που έχει στη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Μπορεί όμως η Τουρκία να προκαλέσει πλήγμα στο εσωτερικό της Ελλάδας; Βασικά καλησπέρα σας... που είχε πει ο Ψάλτης στην ταινία "Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)" πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος! Οι πρόσφατες ασκήσεις ετοιμότητας των Ε.Δ. έδειξαν ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή κάπου αλλού το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε μια πολύ μικρής κλίμακας εμπλοκή που δεν θα ξεπεράσει τις 2 ή 3 ημέρες...και επειδή αυτό το σενάριο μπορεί να τους γυρίσει και μπούμερανγκ, πιστέψτε με ότι πολύ δύσκολα θα το επιχειρήσουν. Το ενδεχόμενο να βρεθούμε μέσα σε μια εβδομάδα να κάνουμε ξανά παρέλαση στη Σμύρνη δεν είναι καθόλου απίθανο!

Το Αιγαίο έτσι όπως είναι διαμορφωμένο είναι κάθε πέρασμα και υγρός τάφος τους Τούρκους Πλοιάρχους... η μοναδική τους προσπάθεια ώστε να καταφέρουν πλήγμα στον εσωτερικό ιστό είναι η Αεροπορία...όμως και εδώ έκτος από το πολύ έμπειρο προσωπικό της Π.Α. έχουμε και το φονικό όπλο που ακούει στο όνομα S-300! Στη πρόσφατη άσκηση ΕΦΕΣ 2012 που διοργανώθηκε από τη Τουρκία οι στόχοι που επιλέχθηκαν είναι κάτι παραπάνω από ανέφικτοι... μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά στο παρακάτω σύνδεσμο
Μπορείτε να δείτε επίσης και τους σχηματισμούς των Τούρκων που έχουν προβλεφθεί σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων αυτών. Οι Τούρκοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι ότι περάσει από τη Χίο και προς τα μέσα.. είναι KILL από ώρα!!! 

Ακόμα και αν μπορεί να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο η Τουρκία θα το επιχειρήσει; Πολύ δύσκολη ερώτηση για να προβλέψω κάτι τέτοιο...μάντης δεν γεννήθηκα για να το ξέρω, όλα όμως θα εξαρτηθούν από το τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε, ΑΝ βγούμε από την Ε.Ε.!! Όσο ποιο ομαλή θα είναι η έξοδος μας τόσο θα είναι και μειωμένος και ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου. Δεν αποκλείεται όμως να γίνει...και δεν αποκλείεται και να έχουμε και απώλειες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει παρά μόνο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας πως θα αντιδράσει η Τουρκία στην περίπτωση που η Κύπρος μαζί με το Ισραήλ προχωρήσουν στην εξόρυξη του φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου,διότι εκτός της εξόδου από το ευρώ...η Τουρκία θα παίξει και το ενεργειακό χαρτί που έχει στη περιοχή. Είναι πολύ πιθανό η Τουρκία να προσπαθήσει να φτιάξει σκηνικό νέας Κύπρου σε κάποιο Ελληνικό νησί, με πιθανότερο το Καστελόριζο!!Το Καστελόριζο έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα... είναι μακρυά και θα θέλει χρόνο να αποβιβαστούν στο νησί Ελληνικές Ε.Δ. (στρατός ξηράς κυρίως). Ενώ η Τουρκία μπορεί να αιφνιδιάσει αφού η απόσταση για μια αποβατική ενέργεια είναι πολύ μικρή. Το μόνο που μπορούμε εμείς να στείλουμε πολύ γρήγορα... είναι Ειδικές Δυνάμεις και αεροσκάφη, όλα τα υπόλοιπα θα χρειαστούν έναν απαραίτητο χρόνο. 

Η Τουρκία για να μπει στο παιχνίδι της πολεμικής σύρραξης έστω και για λίγες ώρες θα το κάνει μόνο αν έχει πάρει εγγυήσεις από τρίτους... θα πρέπει επίσης να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι στη περίπτωση που θα βγούμε από την νομισματική Ένωση θα απειληθούμε και με έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτόχρονα. Δεν θα μας αφήσουν μόνο να βγούμε από την νομισματική Ένωση και να στρογγυλοκαθόμαστε στην Ε.Ε.!! Αυτό λοιπόν θα διαταράξει τις σχέσεις με όλη την Ευρώπη... και δεν θα μας καλύπτει καμία συνθήκη εκτός της Νατοϊκής ομπρέλας που όμως και αυτή δεν συνιστά παράγοντα σταθερότητας. Και δεν σημαίνει επίσης ότι επειδή η Τουρκία είναι μέλος της Συμμαχίας, δεν θα μας κτυπήσει... αν έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις από τα γνωστά κέντρα, ότι εμείς θα σε στηρίξουμε σιωπηλά... η Τουρκία θα το ρισκάρει. 

Εδώ όμως θα ενεργοποιηθεί ο παράγοντας λαός... και αυτό είναι που η Ευρώπη δεν θέλει να δει. Φαντάζεστε να έχουμε θερμό επεισόδιο με τη Τουρκία, να σιωπήσει η Ευρώπη... να χαθεί ελληνικό νησί να υπάρξουν απώλειες και να ζητήσει μετά η Ευρώπη και τα ρέστα;!! Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει.. το θυμικό του Έλληνα θα αντιδράσει εκείνη τη στιγμή και μην τον είδατε το Παναή... θα βλέπει Ευρωπαίο αξιωματούχο και θα τον αρχίζει στο κυνήγι. Ξέρουν λοιπόν ότι αν γίνει κάτι με τους γείτονες...αυτοί που θα τη πληρώσουν στο τέλος θα είναι οι Ευρωπαίοι!!


Η έξοδος.. και ο θάνατος της μισής Ευρώπης

Φθάσαμε και στο λάθος που όλοι θέλουμε να συμβεί... διότι πολύ απλά βαρεθήκαμε να ακούμε τους εκβιασμούς της Ευρώπης.
Η χαζομάρα αλλά και ο μεγαλοϊδεατισμός της Μαντάμ Μέρκελ(είπαμε ο Αλέξης έγραψε με αυτή την ατάκα) θα καταστρέψει όλες τις χώρες της Μεσογείου... εμείς αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι είμαστε εκτός, ποιο καλό παιδί θα μας ακολουθήσει; Μήπως η Πορτογαλία; Μήπως η Ισπανία; η μήπως η Ιταλία; Θα είναι θέμα ωρών ή και ημερών να πέσει η Ιρλανδία με την Πορτογαλία και θέμα εβδομάδων να πέσει η Ισπανία...αργότερα θα ακολουθήσει και η Ιταλία. όπως αντιλαμβάνεστε θα επικρατήσει το απόλυτο ΧΑΟΣ σε όλες τις χρηματαγορές του κόσμου. Οι πρώην μεγάλες επιχειρήσεις θα βουλιάξουν και θα είναι πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας αφού οι χρηματιστηριακές τους τιμές θα έχουν πέσει στο μηδέν και δεν θα μπορούν να αντλήσουν χρήματα για τη κεφαλαιακή τους επάρκεια.  Τα κράτη που θα βγουν από την νομισματική Ένωση θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις εισαγωγές και φυσικά θα διακόψουν τις εξαγωγές τους διότι το εγχώριο νόμισμα θα έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ και είτε τα πουλήσουν είτε τα χαρίσουν θα είναι το ίδιο. Το ευρώ φυσικά θα καταρρεύσει και θα πάρει μαζί του και όλες τις οικονομίες της βόρειας Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα το δολάριο θα γίνεται το νέο-παλιό σταθερό παγκόσμιο νόμισμα.
Καλά η Ευρώπη.. εμείς τι θα κάνουμε; Αναλόγως πως το θέτετε..προσωπικά ή σαν χώρα; Και στα δύο χαμένοι θα είμαστε, αλλά ταυτόχρονα θα είμαστε κυρίαρχοι του τόπου μας και ιδιοκτήτες της περιουσίας μας. Δεν θα μπορεί πλέον να μπει κανένας ξένος πιστωτής στη χώρα και να κατάσχει ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, για το πολύ απλό λόγο ότι πρώτα θα του κλείσουν τη πόρτα οι κυβερνώντες και εν συνεχεία θα έχουν να αντιμετωπίσουν το προδομένο λαό που θα τους περιμένει με τις πέτρες. Τι θα κάνει η Ευρώπη και το ΔΝΤ; Θα μας απειλήσουν για άλλη μια φορά και θα βρουν τελικά μια φόρμουλα ώστε να πάρουν τα λεφτά τους εν ενθέτω χρόνο!! δλδ  γράψτα στην άμμο και άσε τη θάλασσα να τα πάρει. Θα τα πληρώσουμε αλλά όχι με το τρόπο που θέλουν αυτοί... διότι θα έχουμε πλέον το πάνω χέρι. 


Η αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό 

Καλά ως εδώ αλλά αυτοί θα μας αφήσουν στην ησυχία μας; Όχι και ο μόνος τρόπος για να μας εκδικηθούν θα είναι να μας αποσταθεροποιήσουν σαν χώρα με κάθε τρόπο...και εδώ έρχεται και το κακό σενάριο.. διότι ναι μεν εμείς μπορούμε να το παίξουμε επαναστάτες αλλά θα αντέξουμε στις πιέσεις; Διότι εμείς έχουμε μέχρι ενός σημείου εσωτερική παραγωγή για να εξυπηρετήσουμε τις πρώτες ανάγκες που θα μας παρουσιαστούν...μετά θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε; 

Τι θα γίνει με το ηλεκτρικό που αγοράζουμε από τις γειτονικές χώρες; Θα μπορέσουμε να αγοράσουμε με δραχμή; Με το πετρέλαιο τι θα γίνει; Είναι γνωστό ότι το κράτος απευθείας δεν κάνει αγορά, κάνουν όμως οι εταιρίες πετρελαιοειδών... αυτές με τη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την νέα δραχμή θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν από τα κράτη του Αραβικού κόσμου τα απαραίτητα πετρελαιοειδή που θα χρειάζεται η χώρα;
Τι θα γίνει με τι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ξένες εταιρίες; Θα απαιτήσουν φυσικά αλλαγή των συμβάσεων... τη χασούρα αυτή ποιος θα τη χρεωθεί;

Η Θράκη είναι πολύ πιθανόν να μην εκλέξει ούτε ένα χριστιανό βουλευτή... αυτό το έχουν σκεφθεί τα κόμματα; Γιατί όλως περίεργος προωθούν μουσουλμάνους; Έχουν προβλέψει τυχόν προβοκάτσιες που μπορεί να συμβούν στη περιοχή; Το Τουρκικό προξενείο είναι σε συνεχή παρακολούθηση από την ΕΥΠ αλλά και τη κρατική Ασφάλεια;

Το κέντρο της Αθήνας θα μπορέσει να ελεγχθεί σε περίπτωση που οι μουσουλμάνοι εξεγερθούν; Η αστυνομία έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές με τους εκπροσώπους των μεταναστών,ώστε να τους έχει σε διαρκή ετοιμότητα αν τυχόν παρουσιασθούν προβλήματα να κατευνάσουν τα πνεύματα;

Η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν αποφασίσει όλα τα κόμματα.... τι επιπτώσεις θα έχει στο κύρος αλλά και στην αξιοπιστία του στρατεύματος; Αν τυχόν έχουμε θερμό επεισόδιο ποια θα είναι η αντίδραση της ηγεσίας; Θα παραμείνει θεατής, όπως κάνει και σήμερα;

Επίλογος


Είναι σαφές ότι η ώρα που ο στρατός θα κυβερνήσει είναι πολύ κοντά... το εσωτερικό δεν θα αντέξει όλες αυτές τις αλλαγές και οι αναταράξεις θα είναι τέτοιες που θα καταστήσουν τις Ε.Δ. απαραίτητες στο να μη γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη Γιουγκοσλαβία! Είναι σαφές ότι το ΝΑΤΟ μαζί με τους Αμερικανούς θα προσπαθήσουν να μας κάνουν χίλια κομμάτια, έτσι ακριβώς έκαναν και στο Μιλόσεβιτς, όσο μικρότερα κομμάτια υπάρχουν τόσο ποιο εύκολο θα είναι αυτά να κυβερνηθούν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη βάση των Αμερικανών στα Βαλκάνια έχει κτιστεί στα ΣΚΟΠΙΑ! Μια βάση καθαρά για κατασκοπεία... αφού μέσα εκεί έχουν βρει καταφύγιο όλες οι μυστικές υπηρεσίες που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη δυσκολία της συνεννόησης μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου, θα έχει να αντιμετωπίσει και τη έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών... έτσι λοιπόν η επόμενη μέρα ξημερώνει με μεγάλα προβλήματα για την Ελλάδα.
Και επειδή δεν θα αντέξει(οικονομικά κυρίως)...θα αναγκαστεί με τον οποιοδήποτε τρόπο να δώσει στο στρατό ένα μικρό ή μεγάλο μέρος από τη πίτα της εξουσίας, όχι γιατί το ζητάνε οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά γιατί δεν θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει διαφορετικά... το μόνο όπλο που θα έχουν οι ξένες δυνάμεις μετά τη καταδίκη του μνημονίου θα είναι το όπλο της Στρατιωτικής επιβολής και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναλάβουν άλλοι τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με το καλό με το κακό... η ώρα που οι ερπύστριες θα ακουστούν στους δρόμους των πόλεων είναι κοντά. Και αυτό δεν ανατρέπεται ακόμα και αν βγουν τα μνημονιακά κόμματα από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου... σε αυτή τη περίπτωση όμως η επάνοδος του στρατού θα γίνει με το χειρότερο σενάριο και όχι με το ομαλό σενάριο! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.