Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ βγάζουν πρόεδρο..

Συναντήσεις με τους υποψηφίους Προέδρους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά θα έχει αύριο το ΚΣ ΕΔΕΚ ενόψει της λήψης της τελικής απόφασης του Κινήματος για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι αύριο αντιπροσωπεία της ΕΔΕK θα έχει συναντήσεις με τους υποψηφίους που προκρίθηκαν στο β` γύρο των προεδρικών εκλογών.

Είπε ακόμη ότι αύριο απόγευμα (18:00) θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος, ενώ την Πέμπτη θα συνέλθει η ΚΕ της ΕΔΕΚ για λήψη της τελικής απόφασης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαδάκης επιβεβαίωσε πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο και τον ίδιο είχαν xθες βράδυ συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα.


Τα αποτελέσματα της χτεσινής εκλογικής αναμέτρησης δημιούργησαν νέα δεδομένα και ως εκ τούτου τα συλλογικά όργανα του ΕΥΡΩΚΟ θα συνέλθουν για να τα αξιολογήσουν, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης. Σήμερα το απόγευμα θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο για μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι την τελική στάση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα τη διαμορφώσει το Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος είναι το αρμόδιο όργανο που έχει την αποκλειστική ευθύνη να λάβει την απόφαση για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ εκφράζει τις ευχαριστίες του στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν με αίσθημα ευθύνης και κατά βούληση το εκλογικό τους δικαίωμα ακολουθώντας την απόφαση του Κεντρικού μας Συμβουλίου.

Στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι η απόφαση για κατά βούληση ψήφο αφορούσε τους υποψήφιους του πρώτου γύρου των εκλογών με τους οποίους διαβουλεύτηκε το ΕΥΡΩΚΟ.

“Ο κύριος Σταύρος Μαλάς ως ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είχε αποκλειστεί ως πιθανή επιλογή για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ και δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί του για τις προεδρικές πριν από τον πρώτο γύρο”, αναφέρει.

“Προσηλωμένοι στις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα των εκλογών και δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή και να υπερβούμε το διχαστικό παρελθόν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να μηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τον λαό μας και με συλλογικότητα να κτίσουμε μια νέα σύγχρονη, ευρωπαϊκή πατρίδα”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.