Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Νέες σκέψεις από το ΔΝΤ για κούρεμα των χρεών που έχουν τα νοικοκυριά...

Νέα ομολογία αποτυχίας του προγράμματος "εξόντωσης" των Ελλήνων είχαμε σε έκθεση του ΔΝΤ όπου τώρα ζητάει να "κουρευτούν" τα ιδιωτικά χρέη των νοικοκυριών για να υπάρξει ανάκαμψη, και σταθερότητα!

Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν οι χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην έκθεσή του με τίτλο «Dealing with Private Debt Distress in the Wake of the European Financial Crisis» που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το ΔΝΤ προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος νόμος χτυπήθηκε ανελέητα από τους δανειστές και ζητούσαν τυην κατάργησή του. Τώρα ένα μέρος αυτών υποστηρίζει ότι ήταν ανεπαρκής.

Όπως τονίζεται, οι σωστές ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία.
__________
Αν δεν μας βλέπατε ως πειραματόζωο και είχατε προβεί σε κούρεμα ένα χρόνο πριν, σήμερα η Ελλάδα θα έτρεχε με πολύ μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης!! Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τριπλό... 1.χρέη νοικοκυριών, 2. Πλαφόν επιχειρήσεων, 3.Οι τράπεζες ΔΕΝ δίνουν δάνεια.. ούτε για αυτοκίνητα! Όποιος λύσει αυτά τα τρία απλά προβλήματα... η χώρα θα τον αποθεώσει!! Μπορεί η Ελλάδα να τρέξει με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.