Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καυγάς Εκατοντάδων Κούρδων Και Κύπριων Με Μολότοφ Και Ρόπαλα Στη Λεμεσό

Γύρω στις 7 χθες το απόγευμα, γύρω στους 200 Κούρδους οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο προέβησαν σε λαμπαδηφορία στη Λεμεσό για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη σύλληψη του Ηγέτη του P.K.K. Οτσαλάν.

Ενώ περπατούσαν στην οδό Ανεξαρτησίας, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα, τους πλησίασε και ο συνοδηγός φέρεται να τους εξύβρισε. Αμέσως, ομάδα Κούρδων κινήθηκαν προς το μέρος του αυτοκινήτου όπου φέρονται να κτύπησαν το συνοδηγό. Με την παρέμβαση μελών της Αστυνομίας αποτράπηκαν περαιτέρω επεισόδια και οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου έφυγαν ενώ οι Κούρδοι συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν.

Γύρω στις 9 το βράδυ, γύρω στα 100 πρόσωπα, νεαρής ηλικίας τα οποία φέρονται να κρατούσαν ρόπαλα και μολότοφ, επιτέθηκαν εναντίον των Κούρδων που βρίσκονταν στο Οίκημά τους με αποτέλεσμα και αυτοί να ρίξουν πέτρες εναντίον των νεαρών.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία απέτρεψαν τα επεισόδια, ενώ προέβησαν στη σύλληψη τριών προσώπων, δύο 16χρονοι και ένας 29χρονος, όλοι Κύπριοι.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.