Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Τα μάτια μας στην ΚΎΠΡΟ... οι απειλές του Ερντογάν είναι για την ΚΥΠΡΟ και όχι για το ΙΣΡΑΗΛ! ΑΘΗΝΑ ΑΚΟΥΣ;

 Οι γελοίες απειλές του Σουλτάνου Ερντογάν δεν είναι για το ΙΣΡΑΗΛ.. για προβοκάτσια ψάχνεται στην Κύπρο.. ξέρει ότι δεν μπορεί να φτάσει ούτε καν στην Δαμασκό.. εδώ δεν μπορεί να καθαρίσει το Συριακό Κουρδιστάν.. ίδια εικόνα και στο Ιράκ.. ας μην ετοιμάζεται για Ιερουσαλήμ γιατί πιθανότερο είναι η Άγκυρα να γίνει χωράφι για πατάτες από την Ισραηλινή πολεμική μηχανή.

 Ερντογάν: “Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Μόνο που πρέπει να είμαστε δυνατοί”.

Αυτού του είδους οι δηλώσεις υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για σόου.. επικοινωνιακό ή όχι θα το δούμε τις επόμενες ώρες, αν και όταν η Ιερουσαλήμ αποφασίσει να χτυπήσει ή όχι τον ΛΙΒΑΝΟ. Από την μεριά τους οι Αμερικανοί έχουν ενημερώσει τους Λιβανέζους και τις χώρες στην περιοχή και ποιο συγκεκριμένα την ΚΥΠΡΟ! Αυτό το ξέρει ο Ερντογάν και περιμένει σαν λύκος να μπει στο μαντρί και να αιματοκυλίσει τα πάντα.. 

Τα σενάρια πολλά και ευφάνταστα.. αλλά ας δούμε το πιθανότερο: 

  • Ισχυρό και μη αναστρέψιμο χτύπημα του ΙΣΡΑΗΛ στον ΛΙΒΑΝΟ.
  • Σφυροκόπημα από την ΥΕΜΕΝΗ με πυραύλους στο έδαφος του ΙΣΡΑΗΛ.
  • Αντεπίθεση με χιλιάδες πυραύλους της Χεζμπόχαλ λίγες ώρες μετά το χτύπημα του ΙΣΡΑΗΛ.
Και εδώ είναι που μπλέκει η όλη ιστορία... γιατί η Χεζμπολάχ έχει κατηγορήσει την ΚΥΠΡΟ για παροχή εδάφους στο ΙΣΡΑΗΛ για τις επιθέσεις σε Γάζα και Λίβανο και έχει δηλώσει ότι αν συνεχιστεί αυτό η ΚΥΠΡΟΣ θα μπει στο στόχαστρο της...

Και σε αυτό το σημείο τα σενάρια πολλά και με δεκάδες ερωτηματικά...

  • Θα χτυπήσει ο ΛΙΒΑΝΟΣ τα εδάφη της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
  • Θα πραγματοποιήσει περιορισμένη εισβολή η Τουρκία στα ελεύθερα εδάφη, σε αντίποινα για τα χτυπήματα την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Και σημειώνω την περιορισμένη εισβολή στα ελεύθερα εδάφη.. γιατί αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διπλωματικό χαρτί για μετέπειτα αποχώρηση και δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά των Τούρκων. Τουλάχιστον έτσι θα θελήσουν να το εμφανίσουν..

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.. ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.