Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Στο πιάτο των Αμερικανών έδωσαν οι Ιρανοί τον Ismail Haniyeh και το ΙΣΡΑΗΛ δεν έχασε την ευκαιρία να του σφυρίξει στο αυτί μερικά φωνήεντα..

 


 Αν το ΙΡΑΝ δεν απαντήσει σφοδρά, τότε μιλάμε για μιλημένη δουλειά μεταξύ ΙΡΑΝ και ΗΠΑ με εκτελεστή το ΙΣΡΑΗΛ, το ΙΡΑΝ με αυτό το τρόπο θα κερδίσει πολλά χρόνια ηρεμίας και ίσως και παύση νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ. 

Γενικότερα το ΙΡΑΝ έχει μόνο να κερδίσει από αυτή την επίθεση.. η δε τοποθέτηση του σε τέτοιου είδους κτίριο(ψηλό, μόνο του,χωρίς άλλα κτίρια δίπλα του, ελάχιστη ψηλή βλάστηση έως καθόλου κ.α.) δλδ εδώ είναι φάτε τον, δείχνει στημένη δουλειά.

Η παραμονή του σε Ιρανικό έδαφος δυσχέραινε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ που μπορεί τυπικά να είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ... αλλά διπλωματικά μέσω αντιπροσώπων  υπάρχουν έστω οι έκτακτες συνομιλίες που χρειάζονται για να εκτονωθούν διάφορες περίπλοκες καταστάσεις. Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί σε δεύτερο χρόνο το γνώριζαν και ο Haniyeh άρχισε να γίνετε βαρίδι που η Τεχεράνη ήθελε να τον ξεφορτωθεί γι αυτό και τον τοποθέτησε σε κτίριο ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ για την εξόντωση του..

ΕΑΝ όπως όλα δείχνουν ότι το κτίριο ήταν αυτό που αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ και πρώτα τα κοινωνικά δίκτυα.. τότε οι ΙΡΑΝΟΙ τον πούλησαν για να κερδίσουν άλλα οφέλη που ΣΙΓΟΥΡΑ τα έχουν διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ...


Οι ΙΡΑΝΟΙ δεν είναι μικροί παίκτες... παίζουν ΠΑΝΤΑ με σίγουρα χαρτιά... και ίσως ο Haniyeh να είχε γίνει μεγάλο βαρίδι για τους πολιτικούς στην Τεχεράνη.. δεν αποκλείεται να τους είχε ζητηθεί να αποχωρήσει και να μην το έπραξε!

Αν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες.. πάντως επιχειρησιακά η Τεχεράνη δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.. είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και αυτό φαίνεται και από το χτύπημα στην καρδιά της Τεχεράνης... που τα Ιρανικά αντιαεροπορικά ΔΕΝ κατάλαβαν ΠΟΤΕ από τους ήρθε.. ή το ανέμεναν και δεν έπραξαν απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.