Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Οι επόμενοι στόχοι του Πούτιν θα είναι ακριβείας και με ταχύτητα τέτοια που δεν θα ξαναγίνει το λάθος του Κιέβου... να αφήσει τον ναρκέμπορα Ζελένσκι να παίξει καθυστερήσεις...

 


Το ΝΑΤΟ έχει παγιώσει εδώ και χρόνια μια περίεργη αντίληψη.. θέλει να ωθήσει την Μόσχα ώστε να ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία ή σε άλλη χώρα της συμμαχίας για να μπορεί να απαντήσει με πλήγματα μέσα στο εσωτερικό της Ρωσίας, να χτυπήσει τον θύλακα του Κάλινγκραντ και να χτυπήσει σφοδρά σε Κριμαία και σε άλλες περιοχές στα Νότια και Δυτικά της Ρωσίας. 

Η παράνοια αυτή όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αφού αν η Μόσχα το επιλέξει, τότε η Λετονία και η Εσθονία θα παραδώσουν τις χώρες του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που η ηγεσία της μαφιόζικης συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν θα το πιστεύει.

Και αυτό δεν είναι κάτι που φαντάζει αυτή την στιγμή ακραίο ή εκτός πραγματικότητας... οι ρωσόφωνες περιοχές των δυο αυτών χωρών είναι τόσο μεγάλες πληθυσμιακά που με ένα κάλεσμα τους για δήθεν απειλή τους από τις δυο αυτές ηγεσίες, θα αναγκάσει την Μόσχα να εισβάλει σε χρόνο που το ΝΑΤΟ δεν θα το πιστεύει... άλλωστε αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Μόσχας... να χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς. 

Στην ΛΕΤΟΝΙΑ ο Ρωσικός πληθυσμός φτάνει το 27%...καθόλου αμελητέα οντότητα.  με ένοπλες δυνάμεις κοντά στις 7.500 και με μη υποχρεωτική θητεία όπου επανήλθε μόλις πέρσι...Η δε υπόνοια ότι εισβολή σε Νατοικό έδαφος ισοδυναμεί με χτύπημα της συμμαχίας στην Ρωσία είναι εκτός πραγματικότητας και καμία συμμαχία δεν θα ρισκάρει να παίξει τα πάντα για μια χώρα όπως την Λετονία.. και αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι στο ΝΑΤΟ.. οι δε περιοχές στα σύνορα με την Λευκορωσία είναι όλες με ρωσώφωνους πολίτες.

Στην Εσθονία είναι επίσης άσχημα τα δεδομένα για την συμμαχία του ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αποτελούν το 25,6% του συνολικού πληθυσμού, αλλά αντιπροσωπεύουν το 36% του πληθυσμού στην επαρχία Χάργιου και το 70% του πληθυσμού της επαρχίας Ίντα-Βίρου.

Ο δε στρατός της Εσθονίας είναι ετοιμοπόλεμος...


9.500 στρατό και 30.000 εφέδρους που εκπαιδεύονται κάθε μήνα μια φορά με πραγματικά πυρά και σε σενάρια ασκήσεων και πάλι όμως είναι ένας στρατός ελαφρά εξοπλισμένος με αντοχές πολύ λίγων ημερών.. 4-5 ημερών μέχρι να παραδοθούν πλήρως.

Όποιος αφελής πιστεύει ότι Η Ρωσία θα χτυπήσει κάπου αλλού είναι βαθιά νυχτωμένος... η Δύση δεν θα ρισκάρει να μπει σε μια παγκόσμια σύγκρουση για δυο χώρες που έχουν Ρωσικό πληθυσμό και ασθενείς στρατούς.. 
Η Ρωσική ελίτ πλέον έχει δώσει το οκ στον Πούτιν ώστε αν απαιτηθεί να χτυπήσουν αυτές τις δυο χώρες, η στήριξη στον Πούτιν θα είναι απόλυτη και η σφοδρότητα των επιθέσεων τέτοια που το ΝΑΤΟ θα φοβηθεί τις πρώτες ώρες να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η λογιστική υποστήριξη των δυο αυτών χωρών είναι σχεδόν αδύνατη για την συμμαχία αφού η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει σε όλη την εδαφική περιοχή και των δυο αυτών χωρών με πολύ μεγάλη ευκολία. Άλλωστε νικητής των πολέμων είναι πάντα αυτός που έχει πολύ κοντά τους τις γραμμές υποστήριξης-εφοδιασμού.. και εδώ η συμμαχία του ΝΑΤΟ πάσχει σε τέτοιο σημείο που μπορεί εύκολα να αποκοπεί και να υποστεί πανωλεθρία τύπου Ναπολέοντα.. η Αλεξανδρούπολη δεν θα σώσει την συμμαχία, ούτε οι βάσεις στην Ρουμανία.. 
  
Το επόμενο διάστημα τα μάτια όλων πρέπει να είναι σε ΕΣΘΟΝΙΑ και ΛΕΤΟΝΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.