Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας. To αναμενόμενο έπραξε η Αλβανία με εντολή Ερντογάν...

 Όπως αναμενόταν, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, αποφάσισε πριν από λίγο την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη. Η απόφαση λήφθηκε βάση του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης, οποίος έκρινε τη συνεδρίαση συνέχεια των όλων σκευωριών εναντίον του.

ΕΡΤ


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Η Αλβανία είναι στενά εναγκαλισμένη με την Τουρκία, έχουν σχέσεις εμπορικές και κυρίως στρατιωτικές, η ενέργεια αυτή είναι μια φιλική κίνηση του διεφθαρμένου Ράμα στον σουλτάνο Ερντογάν για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της Άγκυρας. Η Τουρκία πλέον δεν θα πολεμά την Ελλάδα κατά μέτωπο αλλά με αντιπροσώπους.. η Ε.Ε. δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε ένα κράτος εκτός Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν θέλει μπελάδες με την ΑΟΖ... και την οριοθέτηση της με την γείτονα. Άλλωστε άργησε να κινηθεί και μόνο μετά από τις έντονες πιέσεις της ομογένειας.. η κίνηση για το ευρω ψηφοδέλτιο ήταν απλά για να κρατήσει τα μπόσικα στην δεξιά πτέρυγα..

Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση και η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ασκήσει βέτο σε διάφορες ενταξιακές προοπτικές της Αλβανίας.. σε όλα τα επίπεδα αλλά και πάλι απλά θα καθυστερήσει, άλλωστε η Αλβανία δεν θα μπει αυτή την δεκαετία στην Ε.Ε. και απλά η Ελλάδα θα το τραβήξει πολύ πίσω. Τι περισσότερο μπορεί να κάνει; Άγνωστό.. η Ελλαδική πολιτική σκηνή είναι ευνουχισμένη και φοβική.. 

Για να λέμε όλη την αλήθεια για το εν λόγο θέμα και να μην κρυβόμαστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.