Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Τα νέα του κόσμου αλλά και τα δικά μας σε λίγες γραμμές..

ΣΑΡΩΤΙΚΗ Επίθεση του ΙΣΡΑΗΛ στο βασικό λιμάνι της Υεμένης όπου δεν έμεινε τίποτα.. ας πρόσεχαν, δεν ήξεραν με ποιον τα έβαλαν.. 

Η επίθεση στην Χοντέιντα πραγματοποιήθηκε με F15.













Πολύ περίεργη επίθεση χθες στον ΕΒΡΟ σε συνοριοφύλακα, για ελάχιστα χιλιοστά δεν σκοτώθηκε, νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Ο άνδρας έχει καταγωγή από το ΣΟΥΦΛΙ και ήταν σε περιπολία στο ποτάμι, όπου εκείνη την στιγμή η ομάδα απέτρεψε εισβολή λαθρομεταναστών και λίγη ώρα μετά δέχθηκε τα πυρά. Πληροφορίες από την περιοχή μιλούν για εμπλοκή της  Τουρκικής Χωροφυλακής(Türk Jandarması) στο περιστατικό. 

Εξετάζεται δλδ το ενδεχόμενο οι λαθρομετανάστες με τον ή τους διακινητές να προωθήθηκαν στην περιοχή με την βοήθεια της Τουρκικής Χωροφυλακής (Türk Jandarması) και λόγω της μη προώθησης τους στα ελληνικά εδάφη οι ένοπλοι άνδρες της Τουρκικής χωροφυλακής να άνοιξαν πυρ.

Το εν λόγω περιστατικό τις πρώτες ώρες ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΠ ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Για ντου ετοιμάζονται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, με αίτηση προς την Ιερά επιστασία του Αγίου όρους ζητούν την συνδρομή της ιερής αδελφότητας για να κάνουν ότι γουστάρουν στην Μονή και να εκδιώξουν τους 108 Μοναχούς που ζουν ειρηνικά σε αυτή.

Στα κάγκελα το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ζητά εδώ και χρόνια την άμεση εκδίωξη τους.. 

Αρχές Αυγούστου υπολογίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να αρχίσει η επιχείριση, ΑΝ τελικά συμφωνήσει η ιερά κοινότητα.



Τα αμερικανάκια μας αφήνουν στα κρύα του λουτρού.. ότι έχουν επιθεωρήσει τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι το λιγότερο για σκραπ... πάει η περιβόητη βοήθεια Μπλίνκεν που μας ανέμιζε ο ΠΘ ότι τα κατάφερε.. το χάσαμε το τραίνο πατριώτη μου.

Το πρόγραμμα δωρεάν παραχώρησης 62 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley M2A2 ODS, ως «πλεονάζον αμυντικό υλικό» (EDA: Excess Defense Article) πάει για τα σκουπίδια όπου εκεί ανήκουν τα σαράβαλα που ήθελαν να μας πασάρουν, αφού η εργοστασιακή τους υποστήριξη εκτοξεύει τα κόστη στο θεό και είναι ασύμφορο για την ΕΛΛΑΔΑ να τα δεχθεί έστω και ως δωρεά.. 

Η δωρεάν παραχώρηση τεσσάρων πλοίων μάχης παρακτίων (LCS: Littoral Combat Ship) τύπου Freedom έχει ήδη απορριφθεί από το ΓΕΝ, καθώς τα διαθέσιμα πλοία απαιτούν εξαιρετικά σημαντικά κόστη για τη θεραπεία προβλημάτων στο σύστημα πρόωσης και την επανενεργοποίηση.

Το δρόμο της απόρριψης έχουν πάρει και τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, τα οποία έχουν μέση ηλικία ανώτερη των 60 ετών, και την ίδια αρνητική εισήγηση έχουν και τα δύο αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130H.

Η παραμύθα Μπλίνκεν κράτησε καλά για να μπορεί η Ν.Δ, να κοροϊδέψει τον κόσμο που δεν γνωρίζει από εξοπλιστικά.


Στα υπόλοιπα νέα, η ΓΑΛΛΙΑ μέσω του Στρατηγού Πιέρ Σιλ, Αρχηγός του γαλλικού Στρατού, δήλωσε ότι ο στρατός που διοικεί δεν είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει «υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην Ουκρανία γιατί είναι προσανατολισμένος σε ειρηνευτικές αποστολές».

«Η εκπαίδευση των γαλλικών δυνάμεων έχει επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Αφρική, γεγονός που έχει μειώσει την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν έναν υψηλής έντασης πόλεμο όπως αυτός στην Ουκρανία​».

Οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες του Γαλλικού στρατού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πόλεμο φθορά με οργανωμένο στρατό όπως αυτόν της ΡΩΣΙΑΣ. Με λιγότερες από δυο Ταξιαρχίες σε καλή κατάσταση βρίσκεται αυτή την στιγμή η Γαλλία.. και αυτή η χώρα απειλεί την ΡΩΣΙΑ... για να γελάμε μέχρι δακρύων.


Στα δικά μας, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) επισκέφθηκαν o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη Το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (304 ΠΕΒ) και στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (307 ΠΕΒ), η εικόνα δυστυχώς ντροπιάζει τις ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και θα εξηγήσω το γιατί ακριβώς κάτω από την φωτογραφία.


Στην φωτογραφία φαίνονται τέσσερα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ζευγάρια άρβυλα.. με τον Αξ/κο πίσω δεξιά να φορά παλαιού τύπου, ως πότε θα υπάρχει αυτή η εικόνα που εκθέτει το στράτευμα διεθνώς; Ως πότε οι μάγκες των επιτελείων θα φορούν ότι γουστάρουν και τα στελέχη στις Μονάδες θα φορούν υποχρεωτικά αυτά που αναφέρουν οι κανονισμοί; Για ποιους είναι τελικά οι κανονισμοί; 


Αυτά τα ολίγα...  καλή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.