Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγή στάσης των Αμερικανών στο Συριακό.. δεν επιθυμούν πλέον την απομάκρυνση του Άσαντ. Μεγάλη νίκη των Ρώσων σε διπλωματικό επίπεδο.


Στη συνάντηση στο Κρεμλίνο ήταν επίσης παρόντες η βοηθός για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Σχέσεις, Victoria Nuland, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Ρωσίας, Celeste Wallander, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, John Tefft. Από ρωσικής πλευράς παρόντες ήταν οι Σεργκέι Λαβρόφ, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο βοηθός του Yury Ushakov.

Ο Β.Πούτιν είπε συγκεκριμένα στον Τ.Κέρι πάντως ότι "Βλέπουμε πόσο πολύ ταξιδεύεις γύρω από το κόσμο. Μοιάζεις κουρασμένος και πρέπει να κοιμηθείς"!

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε στον πρόεδρο Β.Πούτιν, για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα.

"Σήμερα είχαμε εκτεταμένες συζητήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και ο Ρώσος Υπουργός Λαβρόφ με ενημερώνει τώρα λεπτομερώς για τις προτάσεις σας και κάποια ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω συζητήσεις" είπε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

"Oι ΗΠΑ και οι συνεργάτες μας δεν αναζητούμε αυτό που λέμε αλλαγή καθεστώτος" είπε ο Κέρι αναφορικά με το αποτέλεσμα που επιθυμούν οι ΗΠΑ στο συριακό πόλεμο.

"Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Μ.Άσαντ έχει την ικανότητα να οδηγήσει την μελλοντική Συρία αλλά δεν εστιάσαμε σήμερα στις διαφορές μας και στο τι μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει άμεσα για τον Άσαντ" είπε ο Τ.Κέρι.

"Εστιάσαμε σε μια διαδικασία, στη πολιτική διαδικασία, όπου ο λαός της Συρίας θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον της Συρίας. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρέπει ο οποιοσδήποτε να αναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ δικτάτορα και τρομοκρατών. Η πρόκληση μας παραμένει στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες όπου μπορεί να προκύψει μια εναλλακτική".

"Ρωσία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει σε έναν αριθμό κρίσιμων ζητημάτων όσο αναφορά στο θέμα της Συρίας" είπε ο Τ.Κέρι και πρόσθεσε:

"Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν από κοινού με τη Ρωσία, οι δυο χώρες είχαν μια παραγωγική μέρα και επoικοδομητικές συζητήσεις"

 http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.