Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Νέα Τουρκική πρόκληση ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο, 3 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στο σημείο.

Νέες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο!

- Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο.
- Το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες και μάλιστα με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων!

Το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει ανάμεσα στην Λέσβο και στην Χίο, συνοδευόμενο από το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Μποντρούμ». Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το «Τσεσμέ» κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα και προβαίνει σε κινήσεις που προκαλούν υποψίες στην ελληνική πλευρά. Παρά το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό πλέει σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να ξεκινήσει σεισμογραφικές ή άλλες εργασίες στο βυθό, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα έπρεπε να έχει λάβει την άδεια της ελληνικής πλευράς. Τέτοια άδεια ούτε έχει ζητηθεί και προφανώς, πολύ περισσότερο, δεν έχει δοθεί.

Το γεγονός ότι το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από τουρκικό πολεμικό πλοίο, την κορβέτα «Μποντρούμ» έχει θέσει σε επιφυλακή το ελληνικό Πεντάγωνο. Τις κινήσεις των δύο τουρκικών πλοίων παρακολουθεί διακριτικά η κανονιοφόρος «Αήττητος». 


Με πληροφορίες από τον ΣΤΟΧΟ (stoxos.gr) και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.