Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ομόφωνα δεκτό έγινε από το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. το αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Και οι απορίες γεννήθηκαν ξαφνικά..

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας της Ε.Ε., αν και δεν υιοθετήθηκε κάποια επίσημη απόφαση, συμφώνησαν να κάνουν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 των Συνθηκών της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο αν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, βάσει του άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

parapolitika.gr

Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ Πρέπει οι Ευρωπαίοι να μας εξηγήσουν πως αποδέχονται ένα αίτημα που βασίζεται απλά σε μια παράγραφος των Συνθηκών που διέπουν την Ε.Ε. αλλά αυτή η παράγραφος είναι ανενεργή αφού ΚΑΝΕΝΑ κράτος της Ε.Ε. δεν έχει δεσμεύσει δυνάμεις του για τον Ευρωστρατό! Και από την άλλη δεν υιοθέτησαν κάποια συγκεκριμένη απόφαση... δλδ ναι μεν αλλά θα δούμε ή μήπως ξέρουμε τι να κάνουμε και θα το δώσουμε ως τροφή στον κόσμο όταν εμείς επιλέξουμε; 

και για να τα λέμε όλα Πρόεδρος της Στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. είναι ο δικός μας πρωην αρχηγός των Ε.Δ. κ.Κωσταράκος που με 20 στελέχη των Ε.Δ. είναι αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες με έξοδα πληρωμένα όλα από την Ελληνική Δημοκρατία.

Το ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ θα γράψει κάποια πραγματάκια όποιος θέλει τα διαβάζει, όποιος δεν θέλει ας αλλάξει blog.. η αφορμή που έδωσαν οι Τζιχαντιστές είναι η τέλεια στιγμή για την Ευρώπη ώστε να τρέξει τα εν υπνώσει σχέδια για ένωση των Ενόπλων Δυνάμεων και αύξηση της πολιτικής επιρροής σε χώρες πιόνια όπως είναι η Ελλάδα. Η Ευρώπη το επόμενο διάστημα θα φέρει και τον αντίστοιχο Patriot Act σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.. ήδη δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει αλλά η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους 3 με 4 μήνες!! Με Στρατό στους δρόμους και πολλές διευκολύνσεις στις Μυστικές Υπηρεσίες για παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Η Γαλλία βλέπεται που βομβαρδίζεται για το ότι οι Μυστικές της Υπηρεσίες δεν βρήκαν τίποτα και έτσι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το χτύπημα.. έχουν περιορισμένο βαθμό στοιχείων από το σύστημα Έσελον... η Γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει μόνο το 25% των πληροφοριών που δέχεται το σύστημα. Η Ε.Ε. θα πρέπει να μας πει τι θα κάνει στην ΣΥΡΙΑ, ποια λύση θα ακολουθήσει; ποιους θα στηρίξει; αυτούς που το 2013 αποφάσισε να άρει το εμπάργκο στο πετρέλαιο για να βοηθήσει την δήθεν μετριοπαθή Κυβέρνηση των ανταρτών; ή μήπως τελικά με αυτή της την απόφαση βοήθησε άλλους, όπως το Ισλαμικό κράτος που πουλάει καθημερινά το πετρέλαιο στους Τούρκους;

Η Ευρώπη θα πρέπει να πει αν θα διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις στην ΣΥΡΙΑ! Και πως θα ενεργοποιήσει κάτι που δεν υπάρχει... μόνο στα χαρτιά και μόνο με ένα αρχηγό-Έλληνα φάντασμα.. χωρίς στρατεύματα.. μόνο με πλαστικά στρατιωτάκια. Γιατί το Στρατηγείο στην Λάρισα είναι ουσιαστικά ανενεργό... μήπως η Ευρώπη αντί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία θέλει να μειώσει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες του ατόμου; μήπως δεν την ενδιαφέρει η τρομοκρατία αλλά το πως οι λαοί θα πάψουν να αντιδρούν; Γιατί δεν καταφέρνεις κάτι με το να βομβαρδίζεις την ΣΥΡΙΑ όταν όλοι μας ξέρουμε ότι κανένα αντάρτικο δεν ηττήθηκε μόνο με αεροπορικές επιχειρήσεις, αφού οι χερσαίες δυνάμεις είναι απαραίτητες για να ξεριζώσουν το απόλυτο κακό!

Γιατί οι αποφάσεις και οι αποδοχές αιτημάτων για κάτι που ΔΕΝ υπάρχει.. είναι αρκετά περίεργες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.