Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σωστή η ακύρωση του αγώνα χθες στο Ανόβερο λέει ο Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας αλλά βόμβα τελικά δεν υπήρχε.

«Σωστή» χαρακτήρισε την απόφαση να ακυρωθεί χθες, Τρίτη, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας στο Ανόβερο, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ.
«Υπήρχαν συγκεκριμένες.. ενδείξεις για συγκεκριμένο κίνδυνο βάσει απόρρητων και μυστικών πληροφοριών», ειπε, αν και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μετά τον συναγερμό για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου η αστυνομία του Ανόβερου αναζητεί υπόπτους, ενώ μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μια ψεύτικη βόμβα και καθόλου εκρηκτικά.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ακυρώθηκε δύο ώρες πριν την έναρξή του, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πηγές από τις γερμανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, οι προειδοποιήσεις προήλθαν από ξένες υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ανόβερου Φόλκερ Λούβε δήλωσε στο dpa: «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος θα πυροδοτούσε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο στάδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η πηγή των πληροφοριών. Το ίδιο αναφέρει και η εφημερίδα Bild.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.