Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σε πανικό το Βέλγιο, ακυρώθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες, έκλεισαν κινηματογράφοι και το ΜΕΤΡΟ.. στους δρόμους οι Ένοπλες Δυνάμεις και μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ

Υπαρκτή χαρακτήρισε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ την «απειλή διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας», εξηγώντας στους πολίτες την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, κοινότητα στη Φλάνδρα. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη. 

Ο βελγικός Στρατός έχει βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας και η βελγική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν μέρη με μεγάλη συγκέντρωση πλήθους, όπως καφετέριες,εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι 4 γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Κυριακή, με εντολή της αστυνομίας. Παράλληλα οι δημοτικές Αρχές διατάχθηκαν να ακυρώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση θα συγκέντρωνε μεγάλα πλήθη.

Η απειλή όπως φαίνεται εκτός από ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών εντοπίζεται και σε χημική απειλή όπως το σύστημα ύδρευσης της χώρας. ήδη στην Γαλλία οι Αστυνομικές αρχές φρουρούν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας τα σημεία που υπάρχουν μονάδες υδροδότησης της Πρωτεύουσας των Παρισίων. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Γαλλίκη κυβέρνηση έδωσε εντολή για χρήση αντιδότου που προορίζεται για την αντιμετώπιση χημικών επιθέσεων. η χρήση του αντιδότου μπορεί να γίνει από το Εθνικό σύστημα Υγείας της χώρας και από την Υγειονομική υπηρεσία των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σχετικό διάταγμα

Mε διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 2015 οι γαλλικές αρχές ενέκριναν τη χρήση θειϊκής ατροπίνης για ένεση 40 mg/20 ml νευροτοξικού οργανοφωσφορικού αντιδότου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.