Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Καρφώνει πολιτικά πρόσωπα ο Γ.Πανούσης στην εισαγγελία για άμεση σχέση με την τρομοκρατία και με απειλές κατά της ζωής του. 2 Υπουργοί και ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο.. έδωσε τα ονόματα.



Mόλις εξήλθε από τον Άρειο Πάγο όπου και κατέθεσε στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης και δήλωσε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος "προκύπτουν ποινικές ευθύνες, έδωσα τα ονόματα" αυτών που κατά τον ίδιο απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Περίπου 20 λεπτά παρέμεινε ο Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη όπου και έφτασε στις 11 το πρωί της Δευτέρας. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπ' όψιν της φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά. Τα στοιχεία κάνουν αναφορά σε πρόσωπα πολιτικά και μη, είτε αυτά τον απείλησαν είτε γνώριζαν για τις απειλές. "Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση η δική μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες" «Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης»


Σημειώνεται ότι ο Γ.Πανούσης κατέθεσε μετά τις καταγγελίες του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διασύνδεση με την τρομοκρατία και ότι απειλείται η ζωή του.

Οπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» σε άρθρο του ο Γιώργου Παπαχρήστου, ο Γ.Πανούσης θα υποδείκνυε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις με κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όσο για την προτροπή του Μεγάρου Μαξίμου στον πρώην υπουργό να πάει στην Δικαιοσύνη αντί να δίνει συνεντέυξεις δήλωσε στην ίδια εφημερίδα:

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί».

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους ''σεντράρει''», προσέθεσε.

Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο Πανούσης είπε αλήθειες.. και όποιος θυμάται με ποιους συγκρούστηκε τότε γνωρίζει για ποια πρόσωπα μιλάει... 2 βουλευτές έκαναν επιθετικές δηλώσεις κατά του Πανούση, ένας νέος σε ηλικία με κοντοξυρισμένος και ένας μεγαλύτερος σε ηλικία χωμένος βαθιά στα της αριστεράς. Μια απλή έρευνα στις μηχανές αναζήτησης θα σας τους εντοπίσει άμεσα. 

Ο Πανούσης είπε αυτά που φωνάζει το ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ όλα αυτά τα χρόνια, κάποια(όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ)κομμάτια του κυβερνώντος κόμματος έχουν στενές σχέσεις με την ένοπλη πάλη, αυτά είναι γνωστά στο Πανελλήνιο. Είναι γνωστοί αυτοί που πήγαν ως ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα στην δίκη της 17Ν, είναι γνωστοί αυτοί που πήγαιναν στην ΓΑΔΑ κάθε φορά που υπήρχαν συλλήψεις και είναι γνωστοί αυτοί που τραμπούκιζαν από τα έδρανα της Βουλής με βαριές εκφράσεις κατά του Πανούση. 

Ο πρώην Υπουργός είναι ένας άμεμπτος καθηγητής, γιατί πολιτικός δεν έγινε ποτέ και καλύτερα, τον φώναξε η ΔΗΜΑΡ για να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια της και όταν τους είπε με τι κόσμο θα βγω; του απάντησααν μην ανησυχείς θα σε στηρίξουμε εμείς και έτσι και έγινε, η ΔΗΜΑΡ δεν καρποφόρησε και έτσι ο Πανούσης που πάντοτε άνηκε στον Δημοκρατικό πυρήνα της σύγχρονης αριστεράς έμεινε εκτός Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ορθά σκεπτόμενος αποφάσισε να τον υπουργοποιήσει στο Δημοσίας Τάξεως, έναν ακέραιος χαρακτήρας αλλά σκληρός καθηγητής, αποφάσισε να αναμορφώσει τις φυλακές και να δώσει μια ποιο δημοκρατική και ποιο κρυστάλλινη εικόνα στα Σώματα Ασφαλείας που όπως φαίνεται δεν τα κατάφερε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση προεκλογικά του Πανούση να μπει ξανά επικεφαλής του Δημοσίας Τάξεως επέλεξε τον πρώην Στρατιωτικό Τόσκα τον επονομαζόμενο και ως Ζούκοφ! Γιατί το έκανε αυτό; μα γιατί δεν είχε άλλες λύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα γεμάτο με Δημοκράτες... 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνω όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πολύ μεγάλο κομμάτι του δεν έχει φιλικά αισθήματα προς τα Σώματα ασφαλείας και τις ΕΔ, δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ποια πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Λαφαζανικά ήταν υπερασπιστές κατηγορουμένων στην υπόθεση ΕΛΑ και σε υποθέσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκαν για κατοχή εκρηκτικών υλών όπως έγινε με βουλευτή του από την Φθιώτιδα. Οι Κομμουνιστικές ΕΚΟΝ - ΡΗΓΑΣ και ΛΕΑ όπως και η 20η Οκτώβρη δεν ήταν τυχαίες οργανώσεις στον χώρο της αριστεράς. Ούτε στην υπόθεση Σερίφη πρέπει να μας διαφεύγει ότι στην υπεράσπιση του εμφανίστηκαν ο Στρατούλης  Χριστοδουλοπούλου και ο Αγαπίου. Η Μάνια Μπαρσέφσκι μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον Σάββα Ξηρό! Και πολλά ακόμα ονόματα που αν τα γράψω θα φρίξετε.. 

Οι καταγγελίες Πανούση είναι πολύ σοβαρές και ο Πρωθυπουργός είναι υπόλογος πλέον στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.