Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η ανύπαρκτη κυβέρνηση των Αθηνών, η άθλια εικόνα των Σωμάτων Ασφαλείας και το πέρασμα του Αιγαίου που μας κρατά ζωντανούς. Για πόσο όμως ακόμα;

Η Ελλάδα την δεκαετία του 80 είχε ίσως τις καλύτερες σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο, πολυδιάστατη πολιτική και ανοικτά αυτιά σε καλέσματα από τις χώρες του Αραβικού κόλπου. Η σημερινή Ελλάδα έχει απομακρυνθεί και οι σχέσεις της μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλά καλές, βλέπετε η στενή φιλία με το Ισραήλ που έχει αναπτυχθεί στο Στρατιωτικό σκέλος μας περιορίζει στην άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, αφού τα συμφέροντα είναι πολλά και σε αρκετές περιπτώσεις συγκρούονται μεταξύ τους. Μέχρι και οι καλές σχέσεις με την Αίγυπτος περνούν από το άγρυπνο μάτι του Ισραήλ που άλλοτε βλέπει ως συνεργάτη το Κάιρο και άλλοτε τον αντιμετωπίζει ως κακό συναπάντημα. Η Ελλάδα δεν είναι κρυφό ότι επιθυμεί να έχει άριστες σχέσεις με Ισραήλ και ΗΠΑ παρά με την Γερμανία και με άλλους εταίρους από την Ε.Ε..

Η Ελλάδα όντας ανύπαρκτη σε επίπεδο κυβέρνησης έχει να αντιμετωπίσει και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ήρθε στην επιφάνεια λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Παρίσι, αφού οι δυο από τους δράστες της επίθεσης στο γήπεδο που διεξαγόταν το φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι Γαλλία-Γερμανία πέρασαν και πήραν χαρτιά από την ΕΛΛΑΔΑ... και συγκεκριμένα ο ένας από τους δυο πέρασε από την Λέρο! Ο φερόμενος ως Σύρος τρομοκράτης είχε περάσει από τη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου!

Αυτή την εποχή η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.. η ανεπάρκεια χειρισμών κρίσεων(βλέπε Κούπα στο Κερασοχώρι να τους κυνηγούν 1000 αστυνομικοί για 2 δραπέτες), τα κέντρα πληροφοριών της ΕΛΑΣ(ασφάλεια-αντιτρομοκρατική) που είναι ανύπαρκτα.. η ΕΥΠ χορεύει σε ρυθμούς ξένων μυστικών υπηρεσιών και τα κανάλια πληροφοριών της ΕΥΠ που είναι αυτά είναι σε τραγική-καθοδηγούμενη κατάσταση. Η αστυνόμευση των συνόρων είναι σε ανεπαρκέστατο επίπεδο.. κυρίως παρατήρησης και περισυλλογής και όχι αποτροπής. Μια ΕΛΑΣ σε πλήρη κατάρρευση.

 Η πληροφορία που ήρθε από τους Γάλλους με τον Σύριο που σκοτώθηκε έξω από το γήπεδο, μας δείχνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείτε ως πέρασμα για την Ευρώπη από τους Τζιχαντιστές.
Η ΕΛΑΣ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί κρίση με πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα ούτε καν σε επίπεδο μικρής πόλης πόσο δε μάλλον στην Αθήνα. Οι καταστάσεις που θα βιώσουμε από την ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ θα είναι εφιαλτικές αν τα τζιχάντια αποφασίσουν να χτυπήσουν την χώρα μας.

Το πέρασμα του Αιγαίου μπορεί να μας σώσει; προς το παρών ναι.. η διέλευση των τζιχαντιστών μέσω της προσφυγικής ροής αποδεικνύεται αποτελεσματική, η ανύπαρκτη ΕΛΑΣ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα τζιχάντια, όπου μέσα στην ροή των προσφύγων χάνονται και έτσι φτάνουν πολύ εύκολα και γρήγορα στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης. Ο Έβρος είναι δύσκολο πέρασμα για τον εξής απλό λόγο.. οι Τούρκοι δεν έχουν καμία διάθεση να αποναρκοθετήσουν τον Έβρο... τα ναρκοπέδια στην περιοχή δεν είναι μόνο πολλά.. αλλά αμέτρητα! Δεν μπορούν λοιπόν οι μεταναστευτικές ροές να διοχετευτούν από εκεί.. οι Τούρκοι το ξέρουν γι αυτό και δεν ανακινούν το θέμα. Τους συμφέρει κιόλας γιατί εκεί στα παράλια η ΜΙΤ κάνει χρυσές δουλειές μαζί με τους δουλεμπόρους και έτσι η Τουρκία βολεύεται κάνοντας στα παράλια τα στραβά μάτια. Οι τζιχαντιστές από την άλλη βλέπουν ότι όποιος φτάνει στην Λέρο, Κω, Λέσβο όχι μόνο δεν ελέγχεται, αλλά τους δίνετε όλη η απαραίτητη βοήθεια για να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη, οπότε το πέρασμα του Αιγαίου μέχρι στιγμής μας έχει σώσει από μια άνευ προηγουμένου τραγωδία! Οι τζιχαντιστές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στις πύλες εισόδου.. επιθυμούν οι έλεγχοι να παραμείνουν σε αστεία επίπεδα και δεν θέλουν για κανένα λόγο να τραβήξουν την προσοχή.

Για πόσο ακόμα το πέρασμα του Αιγαίου θα σώζει την Ελλάδα; ... σε αυτό μόνο οι τζιχαντιστές μπορούν να απαντήσουν... όσο για την Ελληνική κυβέρνηση μην περιμένετε πολλά, η φιλο-προσφυγική πολιτική της θα την φέρει σύντομα αντιμέτωπη με ένα νέο Παρίσι που δύσκολα θα μπορεί να διαχειριστεί!

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.