Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ακατανόητη έκκληση των Γάλλων για βοήθεια από τον Ευρωστρατό που ουσιαστικά δεν υπάρχει!

Είναι αποδεκτό μια χώρα που έχει υποστεί μια βαρβαρότητα να είναι τις πρώτες ημέρες σε ένα πανικό, η τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε η Γαλλία ήταν ένα άνευ προηγούμενου σοκ για όλη την Ευρώπη.



Είναι όμως ακατανόητη η έκκληση της Γαλλίας για βοήθεια από τον Ευρωστρατό που δεν υπάρχει και οι χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν δεσμεύσει μονάδες για την στελέχωση του. Ένα Στρατηγείο στην Λάρισα υπάρχει και αυτό είναι ανενεργό μετά και την πρόσφατη επιχείρηση στην Αφρική. 

Ας δούμε όμως τι ζήτησε ο Ολάντ: 

Η Γαλλία έχει ζητήσει βοήθεια σύμφωνα με το άρθρο 42. 7. Είναι η πρώτη φορά που κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης επικαλείται το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο είχαν επικαλεσθεί οι ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αφγανιστάν. 

Αποφάσισε η Ευρώπη την ενεργοποίηση του Στρατηγείου; με ποια απόφαση; αφού δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από τα όργανα της Ε.Ε.

Η Ελλάδα πέραν της ύπαρξης του Στρατηγείου στην Λάρισα, τι άλλη βοήθεια θα παρέχει στον Ευρωστρατό που ΔΕΝ υπάρχει και που κανένα μέλος της Ε.Ε. δεν έχει δεσμεύσει δυνάμεις!!! Η μόνη δέσμευση Ελληνικών Δυνάμεων έχει γίνει προς στο ΝΑΤΟ...

Τι ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι και δεν μας το λένε; Που θα μπλέξει η χώρα μας και δεν το γνωρίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.