Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Παρακολουθούσαν τους πάντες οι Γερμανοί στο Βερολίνο.. ανοιχτό βιβλίο οι επικοινωνίες της Ελληνικής Πρεσβείας και των διπλωματικών υπηρεσιών.



Σκάνδαλο κατασκοπίας διπλωματικών υπηρεσιών από την γερμανική BND έχει ξεσπάσει στο Βερολίνο αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, τηλεφωνικές επικοινωνίες των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον. Ακόμη και η «hotline» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες βρισκόταν στη λίστα της BND, αναφέρει το περιοδικό, ενώ το ενδιαφέρον της υπηρεσίας δεν περιοριζόταν σε κρατικούς φορείς, αλλά περιελάμβανε και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη. «Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό και διευκρινίζει ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση.


Σχόλιο: Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που έφερε στην επιφάνεια το Γερμανικό περιοδικό και είναι σοβαρό γιατί η Γερμανία εν μέσω κρίσης της Ευρωζώνης τα γνώριζε ΟΛΑ, γνώριζε τις κινήσεις των Αμερικανών, τις δικές μας, των φίλων και εταιρών μας που ήθελαν να μας βοηθήσουν και σαμποτάρισαν την όλη ιστορία εις βάρος της Ελλάδας. Φυσικά δεν παρακολουθούσαν όλο τον κόσμο για την Ελλάδα.. αλλά την περίοδο που φαίνεται να έγιναν οι παρακολουθήσεις(δεν αναφέρεται, αλλά ο χρόνος είναι αυτός που περιγράφω)το κύριο πρόβλημα της Ε.Ε. ήταν η Ελλάδα. 

Όλες λοιπόν οι διπλωματικές μας κινήσεις, όλα μας τα ατού τα γνώριζαν πριν καν εμείς τα βάλουμε στο τραπέζι.. αν τώρα αυτοί είναι φίλοι και εταίροι.. τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.