Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο Χ. Πισσαρίδης

Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Χριστόφορος Πισσαρίδης, κάτοχος του βραβείου Nομπέλ Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι στην Ολομέλεια της 5ης Νοεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη ως τακτικό μέλος στην έδρα «Οικονομικές Επιστήμες – Ανάπτυξη και Απασχόληση» στην τάξη των Ηθικών και των Πολιτικών Επιστημών.

“O κ. Πισσαρίδης είναι εξέχων επιστήμων ο οποίος με το πρωτότυπο και το ουσιώδες ερευνητικό και συγγραφικό έργο του έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του κύριου θεωρητικού υποδείγματος που χρησιμοποιείται ευρέως για την μακροοικονομική ανάλυση της αγοράς εργασίας. Το θεωρητικό αυτό πλαίσιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής και την επιλογή των κατάλληλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συντελούν στην αύξηση της απασχόλησης και την επίτευξη ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης. Συνολικά, οι ακαδημαϊκές και λοιπές επαγγελματικές του δραστηριότητες τον έχουν αναδείξει ως κορυφαίο, διεθνώς αναγνωρισμένο οικονομολόγο”, γράφει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.