Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Eπένδυση μαμούθ στη Κύπρο!

http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/property/47336
Τον Κινέζο επιχειρηματία Τσαρλς Ζιανγκ είδε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο, με επίκεντρο της επαφής την ενημέρωση για την επένδυση των 290 εκ. ευρώ που κάνει ο επιχειρηματίας στο έργο Venus Rock του ομίλου Aristo.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αριστοδήμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τη μεγάλη επένδυση που έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί από το συγκρότημα των εταιρειών που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Young το οποίο έχει κάνει την πρώτη του επένδυση στην Κύπρο και είμαι βέβαιος ότι έπονται και άλλες επενδύσεις, διότι πιστεύουν πάρα πολύ στην Κύπρο, παρόλα τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η όλη επένδυση, μέχρι την ολοκλήρωση της τα προσεχή δύο-τρία χρόνια, μπορεί να φτάσει περίπου στο ενάμισι δισεκατομμύριο και άμεσα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, τόσο στο θέμα της εργοδότησης για την αποπεράτωση του έργου όσο και στα άμεσα έσοδα από πλευράς φορολογιών, άμεσων και έμμεσων. Στο παρόν στάδιο μπορεί να είναι γύρω στα 40 εκατομμύρια, αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου μπορεί και να φτάσουν στα 400 εκ.
Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επένδυση, διότι στέλλει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ότι η Κύπρος ακόμη είναι εδώ, προσελκύει επενδυτές και υπάρχει μέλλον σε αυτό τον τόπο».

Ο κ. Αριστοδήμου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη που παρέχει στην όλη προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Young είπε ότι «αφότου μελετήσαμε την Κύπρο αντιληφθήκαμε ότι εδώ υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές επενδύσεων». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την πλήρη στήριξη του για την επένδυση αυτή, σημειώνοντας ότι «για το έργο, στο οποίο επενδύουμε χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ντόπιο εργατικό δυναμικό».

Το Venus Rock
Το έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο με τρία έτη θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, πεντάστερο ξενοδοχείο, εμπορικό κέντρο και μικρή μαρίνα για σκάφη αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.