Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα με εντολή των ΗΠΑ

Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα, μετά από πρόταση μομφής που κατατέθηκε στη ψευδοβουλή, κατά της ψευδοκυβέρνησης του Ιρσεν Κιουτσούκ. Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρία στη βουλή των κατεχομένων, με τον Κιουτσούκ να κάνει λόγο για προσπάθεια των εσωκομματικών του αντιπάλων να ρίξουν τη λεγόμενη κυβέρνηση.

Με ηφαίστειο, μοιάζει η πολιτική κατάσταση στα κατεχόμενα όπου τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενα από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Ιρσέν Κιουτσιούκ, επιδιώκουν πρόωρες εκλογές, οι οποίες κατά πάσαν πιθανότητα θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου.

Πρόταση μομφής με 26 υπογραφές κατατέθηκε εν μέσω εντάσεων στην ψευδοβουλή, εναντίον της ψευδοκυβέρνησης Κιουτσούκ, από τον αντίπαλο του για την ηγεσία του κόμματος εθνικής ενότητας και λεγόμενο βουλευτή, Αχμέτ Κασίφ.

Η πρόταση που στηριζόταν από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα, και 7 βουλευτές του κόμματος Εθνικής Ενότητας, πέρασε.

Πληροφορίες στα κατεχόμενα κάνουν λόγο και για παρασκηνιακή συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, η αντιπαράθεση του οποίου είναι γνωστή με τον Κουτσιούκ.

Ο Έρογλου είχε πρωτοστατήσει στις προσπάθειες απομάκρυνσης του Κιουτσούκ από την ηγεσία του ΚΕΕ, όταν στις εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει τον Αχμέτ Κασίφ.
Ερωτηθείς πάντως χθες ο κατοχικός ηγέτης, ανέφερε ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών στα κατεχόμενα, είναι εκτός της αρμοδιότητας του.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στα κατεχόμενα, ο Κουτσιούκ επίσπευσε την επιστροφή του από τις ΗΠΑ κατά μία ημέρα και έφθασε χθες, καλώντας συνεδρία των συλλογικών οργάνων.
Σε γραπτή του δήλωση από τη Νέα Υόρκη είχε παραδεχθεί ότι οι λεγόμενες πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες.


Κάποιοι στο κόμμα, που δεν μπορούν, όπως είπε, να χωνέψουν την εσωκομματική δημοκρατία, προέβαιναν σε ενέργειες για να «ρίξουν» την ψευδοκυβέρνηση του, τη στιγμή που αυτός βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Σε μια άλλη εξέλιξη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε αποδεχθεί πρόσκληση του Ιρσέν Κιουτσιούκ στη συνάντησή τους στις ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει ο Τουρκοκυπριακός τύπος, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους για λύση του Κυπριακού.

Οι εξελίξεις θα απασχολήσουν τις επαφές Νταβούτογλου στα κατεχόμενα, όπως και τα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Διπλωματικές πηγές στα κατεχόμενα εκτιμούν ότι οι διεργασίες της Άγκυρας, έχουν μεγάλη σημασία για την επίλυση του Κυπριακού και σε αυτό το στάδιο μια πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος θα έχει μεγάλο τίμημα για τους Τουρκοκυπρίους.

____________

Στο υπογραμμισμένο κομμάτι είναι όλη η ουσία... της πολιτικής αναταραχής στα κατεχόμενα. 

Τι συμβαίνει στα κατεχόμενα; Πολύ απλά η Αμερική θέλει να μπει στο κόλπο των κοιτασμάτων.. ακόμα ποιο βαθιά, δεν θέλει να δει τους  Ρώσους με μεγάλη συμμετοχή στα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου! Η Αμερική δεν θα αντέξει ένα κάζο στα ενεργειακά κοιτάσματα της Δημοκρατίας.

Οι κατακτητές πήγαν στην Αμερική.. την ίδια ακριβώς περίοδο με την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν.. στην Ουάσινγκτον!  Πήραν το ok να δημιουργήσουν πρόβλημα και προφανώς στασιμότητα στο Κυπριακό και ταυτόχρονα έστειλαν και το μήνυμα στην Κύπρο, ότι εμείς έχουμε το θείο εδώ, εσείς;

Πόσο πίσω πάει το Κυπριακό και η επίλυση του; Όσο θέλουν οι Αμερικανοί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.