Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Προβλήματα στα ΜΜΕ της Κύπρου

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται λόγω της οικονομικής κρίσης τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι στη Κύπρο με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα το προσωπικό του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» κατήλθε σε απεργία λόγω της ανακοίνωσης απολύσεων και μειώσεων μισθών κατά 25%. θα πρέπει να σημειωθεί ότι απολύσεις και δραστικές μειώσεις μισθών υπήρξαν και πριν λίγους μήνες, αλλά οι χθεσινές αποφάσεις ξεχείλισαν το ποτήρι, αφού κάποιοι εργαζόμενοι θα ήταν αναγκασμένοι να πληρώνονται ακόμα και με 400 ευρώ τον μήνα.

Πριν λίγο καιρό η διεύθυνση του καναλιού είχε δώσει στους εργαζόμενους κουπόνια από υπεραγορά ως μέρος του μισθού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή απεργία είναι η πρώτη στα ΜΜΕ της Κύπρου εδώ και δεκαετίες.
Το υπουργείο Εργασίας είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση προς τη διεύθυνση του σταθμού για κλιμακωτές μειώσεις μισθών και απόλυση 11 εργαζομένων ως πλεονάζον προσωπικό, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Ο κ. Χατζηθωμάς είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την απεργία αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν η Διεύθυνση δεν τους δέχθηκε για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.