Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Περιμένοντας το πολιτικό ατύχημα..

Έφθασε η χώρα στο χείλος της καταστροφής, τα ξένα τραπεζικά συμφέροντα μπλοκάρουν με το έτσι θέλω τις πολύ κρίσιμες και σημαντικές ανακεφαλαιοποιησείς  των δύο "Έλληνικών Τραπεζών". Στη πολιτική ζωή.. η καθημερινότητα ξεκινά και σταματά πάντα στο ίδιο σημείο.. στο σημείο της πολιτικής και κοινωνικής ακινησίας. Τα πάντα μένουν στάσιμα και το μόνο που μεγαλώνει στην Ελλάδα του 2013 είναι οι άδειες τσέπες και η ανεργία.

Τα κόμματα στη Βουλή ξεχνούν το πόσο σημαντική είναι η οικονομία για την κοινωνία και τους πολίτες και παλεύουν μεταξύ τους να φτιάξουν νόμους που θα υποτάσσουν τους πολίτες στις δικές τους ορέξεις. Στις επικίνδυνες και στενόμυαλες πολιτικές τους θέσεις δεν βλέπουν και δεν αισθάνονται τίποτα πλέον, βλέπετε η συντήρηση είναι μια βαθιά ριζωμένη άποψη στο λαός μας, ο Έλληνας που λεκιάστηκε διαχρονικά με τη διαφθορά, φοβάται σήμερα να παλέψει για το δίκαιο, για την ελευθερία, για τα ιδανικά του που παρόπλισε σε κάποια χρονοντουλάπα του μυαλού του ώστε να μπει ο κανακάρης του σε κάποια θέση στο Δημόσιο χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα. Γιατί αν παλέψει γι αυτά.. θα έρθει ο πολιτικός και θα του ψιθυρίσει στο αυτί τα αμαρτήματα του, κάτι σαν σύγχρονη μοίρα που θα τον καταδιώκει για χρόνια, μέχρι αυτός να φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο αφήνοντας με τη συνενοχή του και την υποταγή του στο σύστημα, συντρίμμια και απελπισία σε αυτούς που έρχονται.

Η στασιμότητα της πολιτικής σε τόσο δύσκολους καιρούς φέρνει και φουρτούνες στους Καπετάνιους.. που νομίζοντας ότι επειδή βρήκαν ένα φυσικό λιμάνι έκτακτης ανάγκης για να δέσουν τα καράβια τους, ότι δεν θα τους πέσει και ο ουρανός στο κεφάλι! Από θάλασσα περιμένουν το κακό και από τον ουρανό θα τους έρθει.. όπως φαίνεται.

Μια κοινωνία, στρεσαρισμένη, αγχωμένη, φοβισμένη και αδύναμη σηκώσει το βάρος των εξελίξεων. Πολλοί πιστεύουν ότι με τις διπλές εκλογές του 2014 ευρωεκλογές-Νομαρχιακές-Δήμων ο Έλληνας θα εκτονώσει την οργή του και κάπου εκεί το κλίμα θα αρχίσει να αντιστρέφεται, κάνουν όμως πολύ μεγάλο λάθος στην εκτίμηση τους. Παραδοσιακά στην Ελλάδα οι Εκλογές για Δήμους-Νομαρχίες ήταν τοπικού χαρακτήρα και μικρής απήχησης. Παραδοσιακά επίσης τα ποσοστά συμμετοχής ήταν μικρά.. σε σχέση με τις Βουλευτικές εκλογές.
Όμως αυτή τη φορά υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει όλο το σκηνικό.. υπάρχει ΟΡΓΗ και αυτή η ΟΡΓΗ δεν κατατάσσεται σε ένα ή δύο πολιτικά πρόσωπα, η ΟΡΓΗ είναι στο σύνολο των πολιτικών προσώπων που κυβέρνησαν από το 74 μέχρι και σήμερα, το πολιτικό τοπίο άλλαξε και ότι ξέραμε θα πρέπει να το ξεχάσουμε.

Αυτή τη φορά η ΟΡΓΗ θα έχει δυο τρόπους έκφρασης.. ο πρώτος τρόπος έκφρασης αυτής της ΟΡΓΗΣ θα είναι η αποχή από μια πολύ μεγάλη και σημαντική για το εκλογικό αποτέλεσμα μερίδα πολιτών που πλέον βλέπουν ότι τα κόμματα που πίστευαν έχουν χάσει την επαφή τους με τους πολιτικούς χώρους που πρέσβευαν! Εδώ η ήττα των σημερινών κομμάτων εξουσίας θα είναι καθολική και απότομη... τα ποσοστά αποχής ίσως να καταγράψουν και ιστορικά υψηλά! Η αποχή έτσι όπως έχουν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν θα πλήξει τα αντιμνημονιακά κόμματα(ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ), θα πλήξει κυρίως τα φιλομνημονιακά(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ).

Ο δεύτερος τρόπος έκφρασης της ΟΡΓΗΣ που νιώθει ο Έλληνας θα είναι η ψήφιση της Χρυσής Αυγής ακόμη και από πολίτες που συμφωνούν σε ελάχιστα έως και σε κανένα θέμα μαζί της. Αυτό όμως θα γίνει γιατί ο Έλληνας βλέπει ότι δεν έχει άλλη λύση μπροστά του! Τα μνημονιακά κόμματα έχουν επιλέξει το τρόπο με τον οποίο θα πλήξουν τη Χρυσή Αυγή.. ο ένας τρόπος θα είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με σκοπό να πιάσουν τον ένα, ώστε να κλείσουν τη φωνή των πολλών. Εδώ το σχέδιο έχει πολλά κενά και επειδή ξέρουν ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ δεν φαίνεται και να το επιλέγουν ως πρώτη λύση. Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσουν να σπάσουν τη εκλογική άνοδο της Χ.Α. θα είναι το σπάσιμο των ψηφοδελτίων... ήδη κάποια σενάρια έχουν βγει στην επιφάνεια με πρώτο και επικρατέστερο τα δύο ψηφοδέλτια, ένα για το Δήμαρχο ή Νομάρχη που θέλει να ψηφίσεις και ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς ή Νομαρχιακούς συμβούλους μαζί(ξεχωριστό για δημοτικούς, Νομαρχιακούς συμβούλους)! Αυτό γιατί το κάνουν... το κάνουν για τον εξής απλό λόγο, εσύ που θα πας στο τόπο σου από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να πας να ψηφίσεις δαγκωτό Χ.Α. ή ΑΝ.ΕΛΛ ναι μεν θα ρίξεις το Δήμαρχο που θες αλλά στους Δημοτικούς συμβούλου δεν θα γνωρίζεις ποιους να επιλέξεις εκεί λοιπόν θα υπάρξουν και οι απώλειες για τα αντιμνημονιακά κόμματα, αυτό λέει το σενάριο που είναι μέχρι στιγμής και το επικρατέστερο να γίνει πραγματικότητα!
Με αυτό το τρόπο θέλουν να ελέγξουν όσο γίνεται και όσο μπορούν με την αντιπολίτευση που θα τους γίνετε μέσω των Δήμων ή Νομαρχιών.

Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι οι ψηφοφόροι που θα πάνε να ρίξουν στη κάλπη τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα είναι και οι ποιο συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι στο σύνολο τους και πολύ καλά ενημερωμένοι για το τι πρέπει να κάνουν. Και δεν αντιλαμβάνονται στο βαθύ ύπνο που βρίσκονται.. ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν θα τους γυρίσει μπούμερναγκ. Γιατί ο συνδυασμός της οργής των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που θα εκφραστεί με την αποχή και σε συνδυασμό με την συμμετοχή των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων, που θα ψηφίσουν με αίσθημα εκδίκησης και ΟΡΓΗΣ προς το σύστημα, με αυτό τρόπο θα καταφέρουν να ενισχύσουν παντού τη Χ.Α... και όταν λέω παντού το εννοώ, οι διαφορές που θα υπάρξουν ιδιαίτερα σε μικρούς Δήμους θα είναι της τάξης του 1 με 3%, ο ρόλος της αντιπολίτευσης στους Δήμους και τις Νομαρχίες είναι εξασφαλισμένος για την Χ.Α και σε κάποιες περιπτώσεις και για το ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ είναι που έρχεται να δέσει η θεωρία του πολιτικού ατυχήματος... είναι πολύ δύσκολο κάποιος αυτή τη στιγμή να προβλέψει ποια πλευρά θα κάνει το λάθος.. η ποια πλευρά θα πέσει στη παγίδα που στήνουν οι απέναντι. Υπάρχει όμως κάτι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να διαφεύγει από το μυαλό πολλών και ιδιαίτερα των κυβερνώντων... και αυτό είναι το πολιτικό ατύχημα που θα προκληθεί από κάποιο τρίτο στοιχείο, από κάποιο ξένο παράγοντα.. ή και προσδιοριζόμενο από κάποιους Ελλαδίτες ως ξένο παράγοντα!

Η βόμβα του πολιτικού ατυχήματος θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση της την ημέρα των διπλών εκλογών(Ευρωεκλογές - Δήμοι,Νομαρχίες) του 2014.. πότε θα σταματήσει το ρολόι και θα εκραγεί με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το τόπο.. αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν το μηχανισμό... θα εκραγεί όταν αυτός που τον τοποθέτησε δηλώσει αδυναμία... και η δήλωση της πολιτικής αδυναμίας είναι δυστυχώς πολύ κοντά.Κατάφεραν οι κυβερνώντες να μας στείλουν στην άβυσσο.. θα τους στείλουμε και εμείς στο διάολο και ακόμα παραπέρα... στις εκλογές που έρχονται.

Μόνο κάνε μου μια χάρη... υπναρά μου, όταν ξυπνήσει μην απορήσει με το τι έγινε, γιατί συμμετείχες στο πάρτι και όλα έγιναν με τη συναίνεση σου.

Το πολιτικό ατύχημα είναι κοντά... απλά περιμένει να δηλώσει κάποιος πολιτική αδυναμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.