Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Τα χει πάρει στην κράνα ο Τραμπ... τουλάχιστον αυτός έχει τα αρχίδια και σκίζει τις συμφωνίες που υπέγραψε ο πολύς ψευτο-ειρηνιστής Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε την συμφωνία Ομπάμα με την Κούβα. Άσκησε δριμεία κριτική στην συμφωνία του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, με την Κούβα.

Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή ενίσχυσε το καθεστώς Κάστρο, το οποίο καρπώθηκε πολλά έσοδα από την αύξηση του τουρισμού. Την χαρακτήρισε φρικτή και λανθασμένη.

Πλέον, είπε, "Η πολιτική του Λευκού Οίκου στοχεύει στο να σταματήσει τη μέχρι τώρα συνήθη πρακτική πολλών Αμερικανών να επισκέπτονται το κομμουνιστικό αυτό κράτος, απαγορεύοντας το ταξίδι στον προορισμό αυτό με τη μέθοδο people to people. Θα πρέπει πλέον να ταξιδέψουν μόνο σε γκρουπ όσοι επιθυμούν να το πράξουν, τόνισε.

"Τα κέρδη από τις επενδύσεις και τον Τουρισμό στην Κούβα, πάνε απευθείας στο στρατό του καθεστώτος. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής που είχε προωθήσει ο Ομπάμα, το μόνο που κατάφερε είναι να πλήξει το κίνημα που στηρίζει την επικράτηση της ειρήνης και της δημοκρατία στην Κούβα", είπε στην ομιλία του στο Μαϊάμι ο Τραμπ.

Κατηγόρησε το "καθεστώς" Κάστρο, όπως το ονομάζει, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Ο Τραμπ διακήρυξε ότι θα εκθέσει τα εγκλήματα του "καθεστώτος" Κάστρο και θα στηρίξει το λαό της Κούβας.

«Δεν πρόκειται να άρουμε τις κυρώσεις ενάντια στο καθεστώς της Κούβας πριν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων», πρόσθεσε.

"Για περίπου έξι δεκαετίες ο λαός της Κούβας υποφέρει κάτω από την κομμουνιστική υποταγή", ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. "Μέχρι σήμερα την Κούβα διοικούν οι ίδιοι άνθρωποι που σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών της χώρας τους, οι οποίοι επιδίωξαν να μεταφέρουν την αποτυχημένη ιδεολογία τους σε όλο το ημισφαίριο μας και που προσπάθησαν να φιλοξενήσουν πυρηνικά όπλα 90 μίλια από τις δικές μας ακτές", τόνισε εμφαντικά.

Ο Τράμπ δεσμεύτηκε να επιδιώξει μια συμφωνία η οποία να εξυπηρετεί καλύτερα τόσο τα συμφέροντα του Αμερικανικού λαού όσο και του λαού της Κούβας.

"Με τη βοήθεια του Θεού, μια ελεύθερη Κούβα είναι αυτό που θα πετύχουμε σύντομα", είπε.


«Η απόφαση της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν είναι μια αδιαμφισβήτητη παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και έξι μεγάλες δυνάμεις, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλούνται ιρανικά ΜΜΕ.

Ηταν η πρώτη απάντηση του Ιράν στην πρώτη κίνηση των ΗΠΑ προς συνολική ακύρωση της συμφωνίας, κάτι που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου στον Κόλπο με ότι αυτό συνεπάγεται για την σταθερότητα ότι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και γενικότερα.

Η Γερουσία ενέκρινε χθες την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων του και άλλες δραστηριότητες που δεν συνδέονται με τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά.


«Η κίνηση της Γερουσίας παραβιάζει αδιαμφισβήτητα τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα της πυρηνικής συμφωνίας», δήλωσε σήμερα ο Αλι Ακμπάρ Βελαγιατί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.


«Η ιρανική επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της συμφωνίας θα εξετάσει βεβαίως την κίνηση του Κογκρέσου και θα εκδώσει μια αρμόζουσα απάντηση».

Το νομοσχέδιο των ΗΠΑ θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εν συνεχεία να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να καταστεί νόμος του κράτους.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την πυρηνική συμφωνία ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις «τη χειρότερη συμφωνία που επιτεύχθηκε ποτέ ύστερα από διαπραγματεύσεις». Με τη συμφωνία, το Ιράν συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που του είχαν επιβληθεί σε σχέση με το πρόγραμμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο περιφερειακός σύμμαχός της, η Σαουδική Αραβία, κατηγορούν το Ιράν ότι υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή. Το Ιράν κατηγορεί από την πλευρά του την Ουάσινγκτον και το Ριάντ ότι προωθούν τον ισλαμιστικό ριζοσπαστισμό στην περιοχή.

«Η Αμερική προσπαθεί να καλύψει τις ήττες που υπέστη επανειλημμένα από το Ιράν στο Ιράκ και στη Συρία», είπε ο Βελαγιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.