Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Με διπλωματικούς ελιγμούς προσπαθεί η Ντόχα να ηρεμήσεις τους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή


Το Κατάρ απηύθυνε σήμερα έκκληση για διάλογο «ανοικτό και ειλικρινή» για τη έξοδο από την κρίση, υπολογίζοντας στην μεσολάβηση του Κουβέιτ, της μοναδικής χώρας του Κόλπου που δεν διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ντόχα.

Ο ηγέτης του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι είχε την νύκτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του του Κουβέιτ και αποφάσισε να αναβάλει ομιλία του προς τον λαό του Κατάρ για να δοθεί χρόνος για μεσολάβηση.

Νωρίτερα, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ-Θάνι είχε δώσει την διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξει κλιμάκωση» και δεν θα εφαρμοσθούν αντίμετρα εκ μέρους της χώρας του, συμμάχου των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

«Η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατηγικού χαρακτήρα», είπε. «Υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν συμφωνούμε, αλλά οι τομείς στους οποίους συνεργαζόμαστε είναι περισσότεροι από εκείνους όπου διαφωνούμε», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ.

Το Κατάρ θέλει να δώσει στον Σέιχ Σάμπαχ αλ-Αχμαντ Αλ-Τζαμπέρ αλ-Σάμπαχ την ικανότητα «να αναλάβει δράση και να επικοινωνήσει με όλες τις πλευρές της κρίσης και να προσπαθήσει να ελέγξει το θέμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο Al Jazeera ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά του Κατάρ έχουν άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στους πολίτες του καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις στην περιοχή του Κόλπου, επαναλαμβάνοντας ότι η Ντόχα δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή αντιμέτρων.

Το Κατάρ «θεωρεί ότι οι διαφορές ανάμεσα σε αδελφές χώρες πρέπει να επιλύονται με διάλογο», επέμεινε.

News24/7

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ

To πρόβλημα δεν είναι με την ηγεσία του Κατάρ, αλλά με τους πανίσχυρους ολιγάρχες του Εμιράτου. Εκεί παίζεται το χοντρό παιχνίδι και εκεί έχουν εστιάσει όλοι, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν την ηγεσία του ΚΑΤΑΡ ως τρομοκράτες όταν πρωτοστατεί παντού σε δράσεις κατά της τρομοκρατίας όπως την Operation Inherent Resolve με αεροπορικά χτυπήματα σε τακτική βάση. 

ΝΑΤΟ και Αμερικανοί είναι βαθιά χωμένοι με βάσεις, Στρατηγεία στο ΚΑΤΑΡ, εδώ και χρόνια, αν υπήρχε πρόβλημα με την ηγεσία ήξεραν που αλλού να πάνε και δεν θα επέλεγαν το συγκεκριμένο Εμιράτο. 

Η δικαιολογία που βρέθηκε για την Μουσουλμανική αδελφότητα δείχνει το πόσο πρόχειρα στημένο είναι όλο αυτό που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα, η ήρεμη και νηφάλια μέχρι στιγμής αντίδραση του Εμιράτου δείχνει τον δρόμο για σταδιακή εξομάλυνση το επόμενο διάστημα, εκτός και αν οι Σαουδάραβες ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο και αυτός βρέθηκε τελικά στο αδύναμο Στρατιωτικά ΚΑΤΑΡ(σε σχέση με την Σ.Αραβία).

 Όχι να το παίζει και προστάτης του αγώνα κατά των τρομοκρατών η Σαουδική Αραβία… λίγη τσίπα. Τελικά το νέο ανέκδοτο στην Μέση Ανατολή θα είναι το ποιος προσπαθεί να μην χρεωθεί το DAESH… το μόνο σίγουρο είναι πως οι Σαουδάραβες θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.