Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Δισεκατομμύρια ευρώ στα πόδια των Ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στο ΚΑΤΑΡ.

Μεγάλη η έκθεση του Ελληνικού κατασκευαστικού τομέα στο Εμιράτο του ΚΑΤΑΡ.

Στην περίπτωση της Ελλάκτωρ, η έκθεσή της είναι σημαντική στο Εμιράτο, καθώς έχει αναλάβει ως επικεφαλής (με 32%) κοινοπραξίας μεγάλο μέρος του έργου κατασκευής του μετρό της Ντόχα, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Η χρυσή γραμμή του μετρό της Ντόχα είναι ένα έργο που έχει αναλάβει η κοινοπραξία ALYSJ, μια πολυεθνική κοινοπραξία με επικεφαλής την ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., με τη συμμετοχή των Larsen & Tubro (Ινδία), Yapi Merkezi (Τουρκία), STFA (Τουρκία) και Al Jaber Engineer (Κατάρ).

Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου «Χρυσή υπόγεια γραμμή», αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού έργου του Κατάρ.

Η διάρκεια του έργου είναι 54 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Η χρυσή γραμμή είναι το μεγαλύτερο επιμέρους πακέτο κατασκευής του μετρό της Ντόχα. Η διαδρομή διασχίζει την πρωτεύουσα του κράτους του Κατάρ, 14 χλμ. από την Ανατολή έως τη Δύση, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορικής γραμμής της πόλης.

Σημαντικά έργα έχει αναλάβει εδώ και χρόνια η J&P ΑΒΑΞ στο Κατάρ.

Η εταιρεία έχει αναλάβει τα έργα υποδομής, καθώς και βίλες, συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, στο λεγόμενο Μαργαριτάρι (Pearl). Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο τεχνητό νησί.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει υπόγειο parking συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ, χωρητικότητας 1.493 αυτοκινήτων με υπερκείμενο περιβάλλοντα χώρο 50.000 τ.μ.και σταθμό Μετρό επιφάνειας 10.000 τ.μ. Ιδιοκτήτης του έργου, που υλοποιείται στην Ντόχα, είναι το Qatar Foundation. Επίσης είναι υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στη Ντόχα συνολικής επιφάνειας 220,000 m2.

Από την ελληνική πρεσβεία στην περιοχή έχει υπάρξει η εξής ανακοίνωση: «Σε συνέχεια των εξελίξεων που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί, σας γνωρίζουμε ότι η Πρεσβεία της Ελλάδος παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι σε συνεχή επαφή με τις Καταρινές Αρχές και με τις άλλες Ευρωπαϊκές Πρεσβείες και ότι θα σας τηρήσει ενήμερους για οτιδήποτε θα χρειαστεί να γνωρίζετε. Παρακαλούμε παρακολουθείτε τις ενημερώσεις στον ιστότοπο της Πρεσβείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.