Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μα είναι να μην γελάς με την Ελληνική Αστυνομία που θέλει και ΤΑΕ στο Μενίδι!

3 χρόνια τώρα και το δούλεμα της ΕΛ.ΑΣ. πάει σύννεφο.. όπως δουλεύουν τον κόσμο και σε άλλες περιοχές, βλέπε πχ Θράκη με τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι Ρομά μέσα στις πόλεις. Και στην Θράκη είναι δημόσιος κίνδυνος και για άλλους λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω δημόσια. Κανείς δεν ξέρει πως και που είναι χωμένοι και κατά πόσο το Προξενείο δεν τους βάζει φιτιλιές. 

Με αυτή την Αστυνομία που έχει η Ελληνική Δημοκρατία σήμερα δεν γίνετε δουλειά, όπως και για να δώσω και πολλά δίκια στα όργανα της τάξης, το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την χρήση του όπλου είναι όχι περασμένων δεκαετιών αλλά είναι βούτυρο στο ψωμί του κάθε ποινικού. Για τα μέσα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. γελάει ο κόσμος.. και οι ίδιοι γελάνε με τα ΣΑΡΑΒΑΛΑ που οδηγούν καθημερινά και δεν είναι μόνο επικίνδυνα γι αυτούς αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Καθημερινά αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αδράνεια που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια η πολιτεία στο «άβατο» στο Μενίδι. 

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή» από τις 24 Νοεμβρίου του 2014 υπάρχει εσωτερικό έγγραφο με την ένδειξη μάλιστα «επείγον» με το οποίο ζητείται από υπηρεσίες της αστυνομίας η «αναπροσαρμογή - βελτίωση του εφαρμοζόμενου σχεδίου δράσης» για την εγκληματικότητα στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών.
Το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί τότε στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Αττικής και στη Δίωξη Ναρκωτικών, και αποδεικνύει τη διαχρονικότητα των προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και τις δυσκολίες οριστικής επίλυσής τους. Είχε συνταχθεί έπειτα από επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι του Μενιδίου έθιγαν από τότε τα ζητήματα της διακίνησης ναρκωτικών και των άσκοπων πυροβολισμών, ζητώντας την παρέμβαση των Αρχών.
Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητούνταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες η «διενέργεια συστηματικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων με έντονη αστυνομική παρουσία», η «σε βάθος χρόνου διάρκεια των δράσεων», καθώς και η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου σε αυτά τα μέρη. Τα δύο βασικά ζητήματα στα οποία έπρεπε να εστιάσουν οι αστυνομικοί ήταν: 1) η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, 2) η παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση όπλων. Σε δύο εβδομάδες από την κοινοποίηση του εγγράφου, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καλούνταν να αναφέρει τα αποτελέσματα των πρώτων ενεργειών της.
Εκτοτε, μέσα στο 2015, στο 2016 καθώς και τον Απρίλιο του 2017, έγιναν δράσεις που πέτυχαν την εξάρθρωση ομάδων διακίνησης ναρκωτικών με δεκάδες συλλήψεις στις περιοχές Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών. Συχνά όμως οι ποσότητες ναρκωτικών που κατάσχονταν στις οικίες των κατηγορουμένων ήταν μικρές, καθώς οι δράστες είχαν ήδη προλάβει να τις καταστρέψουν. Τα προβλήματα της περιοχής πάντως δεν εξαλείφθηκαν. Οι αφίξεις χρηστών για προμήθεια ουσιών συνεχίστηκαν, όπως και οι επιστολές διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.