Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πρόχειρο Τουρκικό τοίχος στα σύνορα με την Συρία κατασκευάζει η Άγκυρα.



Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του βαίνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Τουρκίας, για τη δημιουργία «τείχους» στα σύνορα με τη Συρία. Μάλιστα, θα έχει συνολικό μήκος 700 χιλιόμετρα, ενώ ως στόχο θα έχει την αποτροπή εισόδου στη χώρα τρομοκρατών. Φυσικά, η Τουρκία δεν έδειχνε τα τελευταία χρόνια να ενοχλείται από τους ισλαμιστές μαχητές, αλλά μάλλον στρέφει το βλέμμα της προς την τελική επικράτηση Άσσαντ και Κούρδων στη Β.Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Fikri Isık, δήλωσε στο Κοινοβούλιο, ότι έχει σχεδόν τελειώσει η κατασκευή του τείχους και πως πρέπει ένα παρόμοιο τείχος να χτιστεί και στα σύνορα με το Ιράν, στα ανατολικά της χώρας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι θα εγκατασταθεί ένα σύστημα «διαβαθμισμένης ασφάλειας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων για λόγους προφύλαξης. Δηλαδή ένα σύστημα με φωτισμό, αισθητήρες, κάμερες, drones για ευρύτερη εποπτεία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Fikri Isık υπογράμμισε ότι το σύστημα ασφάλειας θα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά, όταν θα λειτουργεί την ίδια ώρα σε όλα τα σύνορα και επομένως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής στα ιρανικά σύνορα από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι αρχές επεξεργάζονται σχέδια και για τα ιρακινά σύνορα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.