Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κουβαρντάς ο θείος από το Λονδίνο...

Η Βρετανία μπορεί να δώσει ένα μέρος των βάσεων της στη Κύπρο με στόχο να συμβάλει θετικά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στη Χουριέτ ο Βρετανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ρίτσαρντ Μουρ. Στην ίδια συνέντευξη ο Ανώτατος Επίτροπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Μάθιου Κίντ είπε πως αυτό το έχουν επιβεβαιώσει.

Στη συνέντευξη, ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε πως οι βρετανικές βάσεις επισήμως και νομικά δεν είναι μέρος της διαδικασίας επειδή είναι υπό την βρετανική κυριαρχία. "Ωστόσο γνωρίζουμε τις ευθύνες μας σε αυτό το θέμα και θέλουμε να είναι ένα θετικό στοιχείο στις διαπραγματεύσεις για λύση", ανέφερε προσθέτοντας ότι όπως έγινε και στην περίοδο του σχεδίου Ανάν μπορούν να δώσουν "ένα μέρος από τα κυρίαρχα εδάφη των βάσεων".



ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔ-ΚΥΠΡΟΣ: Μωρέ τι μας λες, τρελάθηκε ο θείος από το Λονδίνο και δίνει γη αλλά που την δίνει; όχι στην νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θέλει να την παραδώσει στη νέα κρατική οντότητα-συνονθύλευμα όπου θα δημιουργηθεί μετά από την συμφωνία των δυο μερών. Γιατί; για να μην είναι win-win συμφωνία... 

Τέτοια υποχρέωση στους Βρετανούς να μην είχαμε ποτέ... δεν ξέρουμε πως να σας το ανταποδώσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.