Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Βελτίωσε τη θέση του κατά 44 θέσεις το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει βελτιώσει τη θέση του κατά 44 θέσεις το τελευταίο εξάμηνο και κατά 178 θέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα Webometrics.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 652η θέση παγκοσμίως, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει καλύτερη κατάταξη συγκριτικά με τα Πανεπιστήμιο του Aston και το Πανεπιστήμιο του Coventry.

Αναφορικά με τον ελλαδικό χώρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ανάμεσα στα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, πάνω από πανεπιστήμια όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το Webometrics ή αλλιώς Ranking Web αποτελεί μια από τις εγκυρότερες πηγές πληροφόρησης αναφορικά με την κατάταξη των πανεπιστημίων διεθνώς. Η μελέτη διεξάγεται από το Cybermetrics Lab του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας.

Η ανεξάρτητη αυτή έρευνα διεξάγεται κάθε έξι μήνες από την Cybermetrics Lab του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας με στόχο να παρέχει έγκυρες, αξιόπιστες και πλήρως ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Στην έρευνα Webometrics περιλαμβάνονται συνολικά 20 ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα από την Κύπρο.

Αναφορικά με την ποιότητα Εκπαίδευσης, Ποιότητα Μελών Ακαδημαϊκού Προσωπικού, ‘Έρευνα, Κατά Κεφαλήν Απόδοση, πρώτο στην Κύπρο είναι το University of Cyprus, δεύτερο το Cyprus University of Technology και τρίτο το University of Nicosia.

Ακολουθεί το Open University of Cyprus, το European University Cyprus, το Frederick University, το Cyprus Institute, το Cyprus International Institute of Management, το Neapolis University of Pafos, το Frederick Institute of Technology, το Intercollege, Cyprus College, Americanos College, το University of Central Lancashire Cyprus, το Cyprus Institute of Marketing, το CTL Eurocollege Cyprus, το P A College και το Philips College.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/435828/veltiose-ti-thesi-tou-kata-44-theseis-to-panepistimio-kyprou#sthash.CiyglL4a.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.